Découvertes

souriez vs mijotez

Salade de Chèvre Chaud

Publikováno 18.03.2019 v 11:20 v kategorii food, přečteno: 23x

Člověk se pomalu těší až zůstane v lednici kousek okoralého kozího sýra, který už nikdo nechce :-)A potom ho necháte zazářit podruhé, a to například jako salát s rozpečeným kozím sýrem, či ho přidáte do slaného koláče, sýrového soufflé...Snad jediné úskalí, které vás může potkat je správný výběr zálivky... většinou je dobré řídit se kůrkou sýra, pokud je výrazná je třeba zvolit jemné ingredience a pokud je sýr jemný a moc nevýrazný… Celý článek ›


Audience Grand Cru Classé 2014

Publikováno 18.03.2019 v 11:20 v kategorii degustace, přečteno: 28x

Již 13. ročník této prestižní události na Pražském hradě tentokrát připadl na 9. a 10. února a v rámci tohoto ročníku jsme se mohli těšit na veliký souboj Merlotů proti Cabernetům a také na menu připravené monsieur David Charrier z restaurace Les Belles Perdrix de Troplong Mondot *Degustace pro mě vyzněla lépe pro pravý břeh, i když jsem čekala pravý opak... Saint Emiliony a Pomeroly byly podle mě prostě konstantnější, rozmanitější a delší než vína z… Celý článek ›


Labneh

Publikováno 18.03.2019 v 11:20 v kategorii food, přečteno: 9x

Celkem jednoduchý, ale skvělý :-)500- 1000 g řeckého jogurtusůl, bylinkyJogurt smícháme se solí a bylinkami, dáme nad cedník a necháme vykapat syrovátku, čím déle, tím hutnější konzistence,,, a poté tvoříme kuličky, které obalujeme podle chuti, v koření, bylinkách, nebo semínkách,,,zakápneme olivovým olejem a podáváme k aperitivu. Celý článek ›


BORDEAUX

Publikováno 18.03.2019 v 11:19 v kategorii cestování za..., přečteno: 46x

:-) "Bordeaux je nesporně to nejkrásnější město Francie" StendhalBordeaux je moje srdcovka! Když jsem ve Francii začínala, Bordeaux jsem nemohla přijít na jméno, ostatně jako mnoho lidí. Bordeaux totiž musíte zažít, jinak nepochopíte jak výjimečné je :-)Je neskutečně pestré! není tak solitérní jako Bourgogne, je to jeden veliký byznys, ale pokud tu strávíte nějaký čas, prostě si ho zamilujete.Já jsem měla to štěstí zde strávit několik let za sebou vždy… Celý článek ›


Nachos s rajčatovou salsou, guacamole a salátkem

Publikováno 18.03.2019 v 11:18 v kategorii food, přečteno: 17x

Nedávno jsem se vrátila z Edimbry a cca tuna cheddaru tam padla :-)Kamarádka k nim dělá naprosto úžasnou a tak strašně easy salsu, že už to líp nejde :-)Plechovku krájených rajčat obraťte do rendlíku a přidejte lžíci majonézy, poté směs rozprostřete na nachos, které jsme dali na plech nebo do zapékací mísy, posypte cheddarem a dejte pod gril na nějakých 8 minut, jakmile začne sýr zlátnout je hotovo.Mezitím si vidličkou v mističce rozdrtíme avokádo, přidáme… Celý článek ›


Falafel Wrap

Publikováno 18.03.2019 v 11:18 v kategorii food, přečteno: 13x

Musím říct, že jsem poprvé falafel smažila, vždy jsem se tomu vyhýbala a radši do dělala v troubě, ale po x pokusech kdy to pořád nebylo ono... jsem nakonec přistoupila na variantu smažení a popravdě je to znát. Najednou má falafel tu tolik žádanou chuť oříšků a s troubou se to bohužel nedá srovnat! Když použijete papírové utěrky na odsátí přebytečného tuku, zas tolik to nebolí :-)Na falefel už jsem vychytala strašně expresní recept:přes noc namočená… Celý článek ›


Spaghetti Pomodoro+

Publikováno 15.03.2019 v 16:24 v kategorii food, přečteno: 12x

Zpěníme si cibulku na másle, přidáme plechovku krájených rajčat, tři stroužky česneku na jemné plátky a kousek demi glace a dochutíme - solí, pepřem, čerstvou bazalkou a lžící majonézy, která to vše krásně zjemní (můžete vynechat ale opravdu chuť hezky zakulatí). Špagety si uvaříme dle návodu a vmícháme rajčatovou směs. Posypeme parmazánem, já měla skvělý domácí balkán takže jsem použila ten, můžeme přidat plátek grilované uzené panenky,… Celý článek ›


Tarte Flambée

Publikováno 15.03.2019 v 16:23 v kategorii food, přečteno: 14x

variací na tarte flambée najdeme nespočet... naprosto skvělé jsou například...domácí škvarky + křimické zelíčerstvý špenát + kozí sýrrajčátka, sušená rajčátka + pestosušená šunka + parmazán + rukolatvaroh + česnek + pažitkaale typickou kombinací je slanina + cibulepřičemž u všech je základ stejný - crème fraîcheA v neposlední řadě se ještě vede mnoho sporů jestli se v té pravé a původně původní receptuře používá droždí, nebo ne. Zkuste… Celý článek ›


Vejce Benedikt s holandskou omáčkou a medvědím česnekem

Publikováno 15.03.2019 v 16:22 v kategorii food, přečteno: 23x

Neodolatelná snídaně, která zabere více času ale snaha se vyplatí!Vajíčko můžete udělat buď zastřené, nebo jej uvařit na hniličku a poté opatrně oloupat.Na holandskou omáčku - 3 žloutky, 150 g másla, 2 lžíce svařeného octa (150 ml vinného octa, pepř a estragon svaříme na poloviční objem), sůl, pepř a půlka citronu-Ve vodní lázni vyšleháme tři žloutky a dvě lžíce octa, směs musí být hladká a vláčná, pokud se nám začnou okraje "přilepovat"… Celý článek ›


Bramborová omeleta podle Jamieho

Publikováno 15.03.2019 v 16:22 v kategorii food, přečteno: 17x

Tento recept se mi moc líbil protože v sobě kombinuje něco ze španělské tortilly a italské frittaty.- 3 brambory nakrájíme na kolečka a předpečeme si je v troubě (můžete je i uvařit) asi 10 - 15 minut- 5 vajíček prošleháme v míse, dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, petrželkou...- nakrájíme si uzeninu podle chuti, já použila domácí klobásky, v původním receptu je chorizo a množství opět přizpůsobíme našim chutím- nakrájíme si jednu… Celý článek ›