Pomazánka z pečených paprik
Publikováno 15.03.2019 v 16:15 v kategorii food, přečteno: 16x
Musím říct že opalování paprik teď hrozně frčí, ale já se k tomu stále ne a ne dostat... nakonec ale přece... a teda vůbec mi to nešlo :-DStála sem tam nad tím sporákem, usilovně pálila a pálila a po (podle mě :-) dost dlouhé době pár černých flíčků, přehodnotila jsem tedy situaci, protože takhle tam stát ještě u té druhé papriky, samou nudou bych vypila lahev vína!Koukla jsem tedy ještě na net, rozpálila troubu na max a horní ohřev, papriky jsem lehce… Celý článek ›
Smažené tofu
Publikováno 15.03.2019 v 16:15 v kategorii food, přečteno: 17x
dokud to nezkusíte asi mi věřit nebudete, ale za tepla to fakticky chutná jako smažák :-))velmi jednoduše... přírodní tofu nakrájíme na kostky a obalíme v mouce smíchané se špetkou chilli, smažíme na pánvi dozlatova a na papírové utěrce osušíme tuk. Servírujeme jen tak jako chuťovku, s nějakým dipem, nebo klidně opravdu s vařeným bramborem a pažitkou jako smažený sýr :-) Celý článek ›
Plněné papriky
Publikováno 15.03.2019 v 16:14 v kategorii food, přečteno: 12x
Říkala jsem si, že již dlouho jsem nedělala babičky fenomenální paprikové lusky plněné mletým masem a rýží, poptávka po mletém doma byla a tento recept je skvělý na vyhovění poptávce zatímco si pochutná i ten kdo nemusí mleté na 100% ... resp. mleté mám strašně ráda, ale když už, tak ho vždy něčím ráda nastavuji. Karbanátky jsou podle mě prostě nejlepší s kapustou, jen z masa jsou takové suché a mastné zatímco s kapustou krásně šťavnaté a… Celý článek ›
Brokolicovo-špenátová polévka
Publikováno 15.03.2019 v 16:14 v kategorii food, přečteno: 11x
Původní recept jsem si zjednodušila a byla spíš zvědavá na kombinaci se špenátem, než na něco jiného a musím říct, že překvapila nejen mě :-)Úplně jednoduše si na dvou lžících olivového oleje zpěníme jednu cibuli, přidáme lehce pokrájenou a očištěnou brokolici, asi 100 g špenátu (já použila mražený), jednu velkou, oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, dva stroužky česneku a zalijeme vývarem. Vaříme na mírném plameni do změknutí brokolice,… Celý článek ›
Choucroute
Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 17x
Slavný alsaský recept, který jsem chtěla dlouho vyzkoušet doma a takový pekáček pln masa, to potom u nás doma vůbec nezáleží jak se to jmenuje, nebo co to je...hlavně že je tam hooooodně masa ;-)Budeme potřebovat kysané zelí, bůček, vepřové maso, klobásu, brambory, cibuli, česnek, koření (tymián, bobkový list, hřebíček, jalovec, nové koření, pepř) a bílé víno s výraznou kyselinkou.Množství ingrediencí i výběr vepřového se hodně odvíjí podle… Celý článek ›
Ravioly z červené řepy s gorgonzolou
Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 20x
Pokud nevlastníte strojek na výrobu pasty, budou ravioly trošku silnější, ale sami sobě to určitě odpustíte :-)Náplň z gorgonzoly je dost aromatická, proto ji klidně nahraďte jiným sýrem, ricottou, nebo jen žervé s čerstvou bylinkou...Začneme červenou řepou, kterou zabalíme do alobalu, přidáme snítku tymiánu a trošku olivového oleje, hrubozrnnou sůl a pečeme podle velikosti řepy asi hodinku na 200°C. Po změknutí jí vyjmeme, necháme vychladnout, oloupeme a… Celý článek ›
Ovocná Mostarda s rozpečeným Camembertem
Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 24x
Tak se nám to krátí :-) ...já osobně už mám polovinu dárků objednanou, tu druhou vymyšlenou a sakra dobře vím, jak si budu tleskat za pár týdnů!Loňská taktika na otce s jedlými dárky vyšla na výbornou takže letos v tom pojedu zase, s jednou výjimkou, zkusím vynaložit víc osobního talentu :-DDOkoukala jsem všude možně recepty na MOSTARDU - ovocnou zavařenu z Itálie, která se kombinuje skvěle s nazrálými sýry, což je pro mě/tátu trefa do černého!Nakonec se… Celý článek ›
Tacos s rybou
Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 9x
Venku je tak šedivo že má člověk pořádnou chuť na barvy :-)Tacos můžeme připravit s jakýmkoliv masem a nebo právě s rybkou...Vzala jsem obyčejné file, které jsem nakrájela na kostky a obalila v kukuřičné mouce smíchané s lžičkou chipotle, poté jsem ho zlehka osmažila na pánvi a dala na papírovou utěrku.Připravila jsem si guacamole z jednoho avokáda, šalotky, jalapeno a citronové šťávy.Na tacos jsem smíchala 150 g kukuřičné mouky, 100g hladké mouky,… Celý článek ›
Květáková polévka à la vánoční
Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 14x
1 středně velký květák1 střední cibule2 mrkve na kostičky1 velká brambora na kostky2 stroužky česneku1 litr drůbežího vývaru1 smetana na vařenísůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka čerstváKvěták si rozebereme na menší kousky, cibulku na jemno, mrkev na kostičky, česnek na jemno a bramboru na kostky, když máme všechno takhle hezky připravené zpěníme cibuli na oříšku másla, přidáme květák, mrkev, bramboru a koření - sůl, bílý pepř,… Celý článek ›
Tortilla Wrap s trhaným vepřovým, hummusem a sezamovou mrkví
Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 21x
Inspirované Edinburghem, kde jsme tyto wrapy kupovaly s holkama jako o život, všechny příchutě jsme chtěly zkusit a k večeru za jednu libru? No nekup to :-DZačneme s přípravou masa, já jsem tentokrát neměla čas, ale pokud ho necháte marinovat přes noc samozřejmě tím získáte plus.Smíchala jsem si dvě lžíce medu, lžíci worchestru, uzenou papriku, tymián, česnek, hořčici, sůl, pepř a trochu olivového oleje a maso pěkně promnula s marinádou.Poté jsem maso dala… Celý článek ›