Silvestr
Publikováno 15.03.2019 v 16:11 v kategorii food, přečteno: 22x
A univerzálka na narozeniny, party, grilovačku...Začneme hummusem- cizrna, stroužek česneku, lžíce olivového oleje, citronová šťáva, lžička tahiny, sůl a pepř - výkonným tyčákem rozmixujeme a podáváme na opečené bagetce se špetkou papriky nebo chilliK hummusu se skvěle hodí domácí nachos - 350 g kukuřičné mouky, 200g hladké mouky, špetka soli, 250 ml teplé vody a lžíce olivového oleje - vypracujeme těsto, necháme odpočinout hodinku a poté vyválíme… Celý článek ›
Banánové lívance s angreštovo-rybízovým coulis a šlehaným tvarohem
Publikováno 15.03.2019 v 16:11 v kategorii food, přečteno: 28x
Budeme potřebovat jeden banán, který si v misce rozmačkáme vidličkou, přidáme hrst ovesných vloček, 1 vejce a vše promícháme. Necháme chvilku stát, zahřejeme lívanečník a můžeme se pustit do díla.V mezičase si v rendlíčku na lžíci medu rozvaříme oblíbené ovoce, dochutíme lžící javorového sirupu, mátou, meduňkou... na konec si metličkou vyšleháme tvaroh s pořádnou lžící smetany a podáváme. Celý článek ›
Květák à la smažák
Publikováno 15.03.2019 v 16:11 v kategorii food, přečteno: 447x
Na internetu mě tento recept velmi zaujal, ale také jsem si vzpomněla že mamka jednou něco podobného dělala a byla to hrozná břečka :-) ...takže jsem ke květáku radši přidala do košíku i kuřecí, abych nezůstala v nejhorším případě jen o suchých bramborách :-) a díky tomuto příspěvku je zřejmé, že se katastrofa nekonala... naopak! výsledek byl famózní!!!Recept je strašně easy:Střední květák si nastrouháme do misky (syrový, omytý) a dáme do mikrovlnky… Celý článek ›
Vymazlená velikonoční nádivka
Publikováno 15.03.2019 v 16:10 v kategorii food, přečteno: 20x
:-) každý rok něco nového objevím - nějakou novou vychytávku! Ta letošní: kopřivy krátce povařte ve vývaru z uzeného!Jinak jsem se držela víceméně osvědčeného receptu z loňského roku, ale až při vaření jsem si všimla že rukola, kterou jsem chtěla použít aby byl zelený mix chutnější a pestřejší se nějak zapařila a použít jsem ji nechtěla. Z předešlých roků zase vím, že samotná kopřiva není tak dobrá jako mix, takže jsem musela rychle… Celý článek ›
Velikonoční nádivka s vaječnou tlačenkou
Publikováno 15.03.2019 v 16:09 v kategorii food, přečteno: 34x
Po roce opět malá obměna na velikonoční nádivku, jako již tradičně :-)Ze všech těch nádivek co jsem sepsala bych měla už udělat anketu :-DDen dopředu si nakrájíme toastový chléb (asi 14 ks) na kostičky a dáme na plech vysušit.Na tlačenku si uvaříme 5 vajec na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu buď sterilizovanou nebo čerstvou, povařenou připravíme také na kostičky a ještě 10-15 dkg šunky.Když máme vše nakrájené přidáme 2PL majonézy a… Celý článek ›
Goût de France 21. března 2018, degustační večeře s víny na počest francouzské gastronomie
Publikováno 15.03.2019 v 16:09 v kategorii degustační večeře, přečteno: 32x
V Klubovce se vytáhli! Fantastické, nasazení patrné od prvního okamžiku a kdybych hned druhé ráno neodlétala do Bologni, napsala bych to opravdu dřív :-)Goût de France 21. března 2018restaurace Klubovka FCVP, Štruncovy sady, PlzeňDegustační večeře s víny na počest francouzské gastronomieAmuse-bouchesalátek s chobotnicí / tataráček z AngusuRoederer Brut Premier - starší šarže, Louis Roederer...lepší kombinací byl v tomto případě masový tatarák, mastnota a… Celý článek ›
Roti Chapati podle Kitchenette
Publikováno 15.03.2019 v 16:08 v kategorii food, přečteno: 38x
Na 12 placek:2 hrnky mouky (chlebové, cereální ale klidně i hladké pšeničné)2 PL olejesůlvoda (nahradit mlékem je výrazné plus, nebo jogurtem s vodou...)Vše si v míse promícháme, přiléváme postupně tekutinu až do hladké konzistence těsta, pořádně ho prohněteme cca 5 minut než lepek začne pracovat, konzistence musí být pružná, skoro jako žvýkačka :-)Necháme těsto odpočinout alespoň půl hodinky, zakryté utěrkou.Rozdělíme na 12 dílů, vytvarujeme… Celý článek ›
Langoše z cukety
Publikováno 15.03.2019 v 16:07 v kategorii food, přečteno: 37x
v receptech na langoše, které najdete na internetu se používá strašně moc mouky, podle mě připomínaly langoše mnohem více ty "naše"1 kostka droždí, lžička cukr - kvásek1 L podmáslí200g mouky hladké450 g cuketyNastrouháme si cuketu na jemno, necháme vypotit a slijeme tekutinu. Přidáme podmáslí, sůl, pepř, bylinky, česnek, mouku a kvásek. Promícháme, necháme půl hodinky nakynout a poté smažíme na oleji langoše. Podáváme s domácím kečupem (jednoduše… Celý článek ›