Découvertessouriez vs mijotez

BAVETTE s americkými brambory a pažitkovým máslem

Publikováno 18.03.2019 v 12:07 v kategorii food, přečteno: 46x

steak2.jpg

Pupík si naložíme den předem do marinády z pepře, bylinek, trocha chilli a olivového oleje.


Máslo si vyndáme do tepla, aby nám změklo.

Před samotnou úpravou masa ho vyndáme na teplo aby dostalo pokojovou teplotu a připravíme si mezitím brambory, které nakrájíme na měsíčky a hodíme na plech.

Dostatečně posypeme kořením, může být adžika, sůl, pepř, uzená paprika... a olej, vše promícháme pěkně ručně a vložíme do rozpálené trouby asi na 30 - 45 min.


Vrátíme se k máslíku, jednoduše si přidáme pažitku (nebo co máme po ruce a rádi), česnek, sůl a pepř - vše vidličkou řádně promícháme - a vrátíme zatáhnout do lednice.


Variabilní je zeleninová příloha, kterou jsou asi nejčastěji zelené fazolky se slaninou. My jsme zvolili žampiony a pro odpůrce hub cherry rajčátka. Jednoduše jsem vzala malou zapékací misku, na dno žampiony, které jsem zakápla olivovým olejem, přidala sůl, pepř, bazalku a navrch cherry rajčátka, které jsem zakápla trochou balsamika. V troubě se vše dělalo společně s bramborami, rajčátka pustí hodně šťávy, takže delší úprava vůbec nevadila ;-)


A zatímco se dělalo vše v troubě, udělali jsme samotné steaky, tentokrát na kontaktním grilu, ale jinak klasická pánev. Podle tloušťky masa a také podle požadovaného propečení necháme maso dělat 3 - 6 minut a dáme ještě dotáhnout do trouby, kterou vypneme.


steak.jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?