Découvertessouriez vs mijotez

Bůček podle Františka Kšány

Publikováno 18.03.2019 v 11:31 v kategorii food, přečteno: 34x

FullSizeRender33.jpgv jednoduchosti je prostě krása :-)

vždycky když dělám bůček snažím se najít nějaký zajímavý, neotřelý recept aby když už bůček, tak tedy se vší parádou! No a tentokrát jsem se do ničeho velikého pouštět nechtěla a vlastně dobře udělala. Tento recept je ten nejjednodušší co jsem kdy viděla a také nejlepší! Zapomeňte na nějaké solné krusty, složité dochucování...


Na kůži bůčku nařežte mřížku do které vetřete koření: kmín, pepř, sůl, papriku (mix uzené, sladké a pálivé) a česnek. Vložte do pekáčku, podlijte 100 ml vody nebo vína a dejte do trouby rozpálené na 220°C na 15 minut, poté snižte teplotu na 140°C, přikryjte alobalem a pečte dalších 90 minut podle velikosti masa (mě stačilo 60 min).

Mezitím si nakrájíme dvě cibule, kousek zázvoru a pokud chceme zeleninové lůžko také dvě mrkve, kousek celeru a to vše přidáme k bůčku po oněch 90 minutách, přiklopíme a pečeme dalších 60 minut. Podle potřeby můžeme ještě lehce podlít a dochutit tymiánem, citronovou šťávou...


Maso se bude rozpadat jako dort a základ bude neodolatelný... s knedlíčkem a špenátem, nebo jen s chlebem a hořčicí...

FullSizeRender3.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?