Bůček podle Františka Kšány
Publikováno 18.03.2019 v 11:31 v kategorii food, přečteno: 34x
v jednoduchosti je prostě krása :-)
vždycky když dělám bůček snažím se najít nějaký zajímavý, neotřelý recept aby když už bůček, tak tedy se vší parádou! No a tentokrát jsem se do ničeho velikého pouštět nechtěla a vlastně dobře udělala. Tento recept je ten nejjednodušší co jsem kdy viděla a také nejlepší! Zapomeňte na nějaké solné krusty, složité dochucování...
Na kůži bůčku nařežte mřížku do které vetřete koření: kmín, pepř, sůl, papriku (mix uzené, sladké a pálivé) a česnek. Vložte do pekáčku, podlijte 100 ml vody nebo vína a dejte do trouby rozpálené na 220°C na 15 minut, poté snižte teplotu na 140°C, přikryjte alobalem a pečte dalších 90 minut podle velikosti masa (mě stačilo 60 min).
Mezitím si nakrájíme dvě cibule, kousek zázvoru a pokud chceme zeleninové lůžko také dvě mrkve, kousek celeru a to vše přidáme k bůčku po oněch 90 minutách, přiklopíme a pečeme dalších 60 minut. Podle potřeby můžeme ještě lehce podlít a dochutit tymiánem, citronovou šťávou...
Maso se bude rozpadat jako dort a základ bude neodolatelný... s knedlíčkem a špenátem, nebo jen s chlebem a hořčicí...

Komentáře
Celkem 0 komentářů