Découvertessouriez vs mijotez

Bůček & slaw

Publikováno 15.03.2019 v 16:19 v kategorii food, přečteno: 10x

buc.jpgZase jsem se nechala ukecat :-) ...koupili jsme hezký bok a jediné na co jsem se zmohla bylo v tomto počasí prosadit alespoň salát jako přílohu než nějakou těžkou klasiku... jakoby ten bůček nestačil ;-)


Od jisté doby už bůček peču jen tak obyčejně, je to žrádlo i bez "kudrlinek". Maso si jako vždy vyndáme trochu dopředu ať ho nepečeme studené a pěkně potřeme ze všech stran kořením.

Ideální je směs uzené papriky, kmínu, dost soli, pepře a nějakého tymiánu nebo saturejky. Pěkně si nařežeme kůži a pořádně vetřeme všude. Pod maso pokrájíme dvě cibule, nějaký česnek jako takové lůžko a polijeme pivem či vínem.

Pečeme v troubě nejprve nějakých 30 minut na plno, poté snížíme teplotu na 220°C, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 40 minut, občas můžeme podlít. Na závěr opět odkryjeme aby se nám propekla kůžička a podle velikosti masa (jakmile začne odpadat od kosti, nebo bude měkké jako dort) vyndáme, necháme chvilku odpočinout a připravíme si přílohu.


Já zvolila jen opečený žitný chleba a k tomu salát z červeného zelí, které jsem jemně nakrájela, přidala jarní cibulku, trošku hořčice, kysané smetany, koření a promíchala. Neztratila by se ani mrkvička nebo kyselá okurka.


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?