Bůček & slaw
Publikováno 15.03.2019 v 16:19 v kategorii food, přečteno: 10x
Zase jsem se nechala ukecat :-) ...koupili jsme hezký bok a jediné na co jsem se zmohla bylo v tomto počasí prosadit alespoň salát jako přílohu než nějakou těžkou klasiku... jakoby ten bůček nestačil ;-)
Od jisté doby už bůček peču jen tak obyčejně, je to žrádlo i bez "kudrlinek". Maso si jako vždy vyndáme trochu dopředu ať ho nepečeme studené a pěkně potřeme ze všech stran kořením.
Ideální je směs uzené papriky, kmínu, dost soli, pepře a nějakého tymiánu nebo saturejky. Pěkně si nařežeme kůži a pořádně vetřeme všude. Pod maso pokrájíme dvě cibule, nějaký česnek jako takové lůžko a polijeme pivem či vínem.
Pečeme v troubě nejprve nějakých 30 minut na plno, poté snížíme teplotu na 220°C, pekáč zakryjeme a pečeme dalších 40 minut, občas můžeme podlít. Na závěr opět odkryjeme aby se nám propekla kůžička a podle velikosti masa (jakmile začne odpadat od kosti, nebo bude měkké jako dort) vyndáme, necháme chvilku odpočinout a připravíme si přílohu.
Já zvolila jen opečený žitný chleba a k tomu salát z červeného zelí, které jsem jemně nakrájela, přidala jarní cibulku, trošku hořčice, kysané smetany, koření a promíchala. Neztratila by se ani mrkvička nebo kyselá okurka.
Komentáře
Celkem 0 komentářů