Découvertessouriez vs mijotez

BUN CHA

Publikováno 18.03.2019 v 12:06 v kategorii food, přečteno: 35x

V pražské Sapě najdete bezkonkurenční bun chá v malé "restauraci" :-) Hai Há, dokonce i přátelé kteří se vrátili z Vietnamu tam nad ním vzpomínají a vzdychají "hmmm, to je jako se vrátit"

a hned vedle najdete pizzerii, kde ale rozhodně neobjednávejte pizzu nýbrž další specialitu Vietnamu, Bánh mí.


Ale zpět k bun cha, vyzkoušeli jsme přípravu doma a super!


Naložíme si bůček, my máme dokonce domácí od babičky z Kašperek, takže paráda.

V míse si smícháme:

bun.jpg3 lžíce třtinového cukru

2 lžíce rybí omáčky

2 lžíce limetkové šťávy (správně by měl být rýžový ocet, ale bohužel nebyl:)

1/2 lžíce sojové omáčky

1 cibule na půl kolečka

1 veliký stroužek česneku

1 lžíce oleje

pepř

nem.jpg
V lednici necháme odležet minimálně hodinu, my ho nechali do druhého dne.


Připravíme si nuoc cham:

4–5 lžic vietnamské rybí omáčky

2 lžíce octa

1 a 1/2 lžíce cukru

3 nasekané stroužky česneku

nasekané čerstvé chilli papričky

hrnek horké vody


Podle návodu připravíme rýžové nudle a rozpálíme grill, uděláme na něm bůček pěkně do křupava a podáváme se salátem, bazalkou, koriandrem a chilli papričkou.

Cibulku a česnek z marinády si můžeme samozřejmě ogrilovat také a využít jako posyp, mňam :-)





bun.jpgbun1.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?