BUN CHA
Publikováno 18.03.2019 v 12:06 v kategorii food, přečteno: 35x
V pražské Sapě najdete bezkonkurenční bun chá v malé "restauraci" :-) Hai Há, dokonce i přátelé kteří se vrátili z Vietnamu tam nad ním vzpomínají a vzdychají "hmmm, to je jako se vrátit"
a hned vedle najdete pizzerii, kde ale rozhodně neobjednávejte pizzu nýbrž další specialitu Vietnamu, Bánh mí.
Ale zpět k bun cha, vyzkoušeli jsme přípravu doma a super!
Naložíme si bůček, my máme dokonce domácí od babičky z Kašperek, takže paráda.
V míse si smícháme:
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce limetkové šťávy (správně by měl být rýžový ocet, ale bohužel nebyl:)
1/2 lžíce sojové omáčky
1 cibule na půl kolečka
1 veliký stroužek česneku
1 lžíce oleje
pepř

V lednici necháme odležet minimálně hodinu, my ho nechali do druhého dne.
Připravíme si nuoc cham:
4–5 lžic vietnamské rybí omáčky
2 lžíce octa
1 a 1/2 lžíce cukru
3 nasekané stroužky česneku
nasekané čerstvé chilli papričky
hrnek horké vody
Podle návodu připravíme rýžové nudle a rozpálíme grill, uděláme na něm bůček pěkně do křupava a podáváme se salátem, bazalkou, koriandrem a chilli papričkou.
Cibulku a česnek z marinády si můžeme samozřejmě ogrilovat také a využít jako posyp, mňam :-)



Komentáře
Celkem 0 komentářů