Découvertessouriez vs mijotez

BURGR

Publikováno 18.03.2019 v 12:03 v kategorii food, přečteno: 39x

Na domácím burgru není zas tak co psát do receptu, je to hlavně o naší chuti, ale oni se nám povedly housky, takže proto tento recept (jednoduchý a vyzkoušený)...jupíííí :-)


img2.jpg


img1.jpg




Opravdu nadýchané a moc dobré! Druhý den také a nebo jdou i zamrazit. Toto množství je cca na 5 housek normálních, nebo můžete udělat 4 giganty :-)


Připravíme si kvásek - 20 g čerstvého droždí, lžička a půl cukru - rozetřeme v kašičku a přidáme 5-10ml vlažného mléka (může být i voda). Necháme vzejít kvásek na teplém místě.

IMG_6597.JPG

Odměříme si 160 ml vlažného mléka, přidáme 20 ml oleje, promícháme. Vezmeme si jedno vajíčko, které si rozkvedláme a polovinu přidáme ke směsi mléka a oleje.

Do zbylého vajíčka si přidáme malinko mléka, promícháme a dáme do lednice - tímto budeme housky potom potírat.

IMG_6607.JPGDo mísy si připravíme 275 g hladké mouky a 2 lžičky soli a přidáme tekuté suroviny. Promícháme, těsto se bude opravdu lepit, ale pokud budeme přidávat mouku tak opatrně! Čím více jí přidáme, tím budou housky tvrdší. Těsto necháme nakynout v teple pod fólií 45 minut, poté propracujeme a rozdělíme na 5 dílků, z kterých uděláme placku a z té "měšec", poplácáme, uhňácáme - snažíme se dostat co nejvíce vzduchu z těsta. Přendáme na plech, přikryjeme utěrkou (klidně i dvě) a necháme v teple 30 min. Poté už můžeme rozpálit troubu, housky potřeme vajíčkem, posypeme sezamem a pečeme 13 min na 200°C. Po vyjmutí plech opět přikryjeme utěrkou a necháme housky "zapařit" aby změkly.

img3.jpg


Mleté maso si osolíme, opepříme, přidáme worcester a uděláme si placky, do kterých uděláme menší důlek. Smažíme - grilujeme tak aby maso bylo šťavnaté. Poklademe jej sýrem ještě na roštu aby se roztekl a můžeme si připravit housky. Dolní stranu potřeme BBQ omáčkou, nebo jen pasírovanými rajčaty, přidáme list salátu a maso se sýrem, na něj ještě přijde červená cibulka na kolečka, jalapeňos, nakládaná okurka, plátek rajčete a horní houska potřená ochucenou majonézou (dijonská hořčice, bylinky podle chuti a také je výborná sweet chilli sauce) pořádně zmáčkneme a je to :-)

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?