Candát na másle se zelenou čočkou a fenyklem
Publikováno 15.03.2019 v 16:18 v kategorii food, přečteno: 23x
Pokud máte doma rybáře jako já, jste určitě stejně rádi když o víkendu vypadne, vy máte klid, on zábavu a večer třeba něco i přinese :-)
Na internetu najdete spoustu videí jak vykostit rybu a podle nich jsem se to víceméně naučila i já, takže směle do toho ;-)
Rybku si nafiletujeme, z každé strany osolíme, opepříme, lehounce posypeme kukuřičnou moukou pro kůrčičku a rozpálíme pánev. Na lžíci přepuštěného másla rybu smažíme z každé strany pár minut, poznáme kdy máme otočit podle krajů rybky, které začnou bělat - začnou být hotové. Jako první jde na řadu vždy ta strana, která bude na vrchu na talíři. Není tedy pravidlo že musí jít kůže dolů, ale je to tak lepší, dodá masu samozřejmě další chuť. Průběžně rybku přeléváme máslem z pánve.
Zelenou čočku si uvaříme podle návodu, trvá to asi 20 minut a mezitím si připravíme fenykl, mrkev, půlku červené cibule a fetu. Vše na drobné kostičky aby se hezky propojili s čočkou, kterou si po slití ochutíme solí, pepřem, nějakou bylinkou a popřípadě troškou citronové šťávy. Fenykl a mrkev orestujeme na másle a přidáme k čočce, rozdrobíme kousek fety a přimícháme spolu s cibulkou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů