Découvertessouriez vs mijotez

Chandeleur 2016 - tedy Hromnice

Publikováno 18.03.2019 v 11:49 v kategorii food, přečteno: 45x

FullSizeRender77.jpgPřiznávám se že letos jsem úplně zazdila svátek Tří králů!! To bylo samé hory sem, hory tam a nakonec jsem zvažovala jestli koupit kousek Galette des rois alespoň u Tartelette na náměstí...


A tak nezbylo než vyhlížet svátek Chandeleur jako malou záplatu :-)

Podle tradice by jste měli v tento den udělat palačinky, nebo nějaké placky ať už bramborové, nebo třeba tortilu (prostě něco kulatého představující slunce a příchod jara)... jednou rukou obracet a v druhé držet minci (pro štěstí a blahobyt v nadcházejícím roce).


Receptem na palačinky asi nikoho nevytrhnete, ale s náplněmi se kouzlit dá!

Základní těsto na palačinky je asi (podle savosti mouky):

3 vejce

300ml plnotučného mléka, nebo klidně smetany a trošku vody (pro domácnosti bez mléka)

160g hladké mouky

špetka soli, bylinky - skvělé je oregano (pokud děláme slané samosebou)


Těsto si promícháme a pokud máme čas, můžeme ho dát na půl hodinky do lednice - hezky se rozleží.

Na rozpálené pánvičce potom na kapičce oleje opékáme palačinky z obou stran, ze začátku to pojede pomalu ale pak už to bude fofr :-)


A mezitím si, podle toho jak se rozhodneme palačinky plnit, už připravujeme vložku.

Můžeme si na vedlejší plotýnku jen hodit pánvičku a na ní špenát, přiklopíme pokličkou, necháme změknout, dochutíme jen lžičkou dijonské hořčice, solí, pepřem a bylinkou a necháme vychladnout.

Pokrájíme si sýry, nebo klidně uzeninu a hotové palačinky plníme podle chuti.


Vrstva špenátu, kolečka kozího sýru.

Vrstva špenátu, na proužky nakrájené comté.

Trošku mazacího sýru, plátky lovečáku, uzeniny nebo čabajky, na kolečka papričku jalapenos.

FullSizeRender7.jpg





Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?