Découvertessouriez vs mijotez

Choucroute

Publikováno 15.03.2019 v 16:13 v kategorii food, přečteno: 17x

IMG_1915.JPGSlavný alsaský recept, který jsem chtěla dlouho vyzkoušet doma a takový pekáček pln masa, to potom u nás doma vůbec nezáleží jak se to jmenuje, nebo co to je...hlavně že je tam hooooodně masa ;-)


Budeme potřebovat kysané zelí, bůček, vepřové maso, klobásu, brambory, cibuli, česnek, koření (tymián, bobkový list, hřebíček, jalovec, nové koření, pepř) a bílé víno s výraznou kyselinkou.


Množství ingrediencí i výběr vepřového se hodně odvíjí podle vaší chutě, pokud jste hodně masový nebo naopak si vystačíte s jednou klobáskou, kouskem bůčku a dvěma kotletkami. Zkazit rozhodně nic nemůžete, prostě to bude buď mastný pekáček, nebo spíš zelno-bramborový pekáček s masem :-)


Maso si nakořeníme - sůl, pepř, pro trošku barvy klidně i špetka papriky. Klobásu nakrájíme na třetiny, bůček na kostky a oloupeme si cibuli a brambory, které nakrájíme na plátky.

Do pekáčku dáme skleničku s bílým vínem a kolem propláchnuté zelí, brambory, cibuli, česnek, koření a na vrch maso a uzeninu. Ještě trošku podlijeme vínem, nebo vývarem. Dáme do trouby a pečeme na 170°C asi 2,5 hodiny.

Maso se bude krásně rozpadat, bůček bude vypečený, klobáska dodá jen pikantnost a také dochutí krásně zelí, víno se odpaří a chutě se fantasticky propojí, nehledě na to, jak je jídlo nefotogenické, je skvělé :-)

IMG_1917.JPG

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?