CIZRNA NA PAPRICE S PÓRKEM
Publikováno 18.03.2019 v 12:18 v kategorii food, přečteno: 127x
...trošku fenomén!! Když si toto spojení hodíme do googlu zobrazí se nám opravdu hooodně těchto receptů, v podstatě se jedná o tentýž recept z knihy Biokuchařka od Hanky Zemanové.
Prošla jsem jich nějaké to množství, sem tam se něco lišilo ale v podstatě nic... ale co mě zarazilo, byla nesmyslně zdlouhavá a "obtížná" příprava... já jsem na to šla rozhodně nejrychleji ze všech :-)))
(žádné mixování půlky cizrny někde v kastrůlku vedle, pak přimíchat, pak znovu prohřát, pak zamíchat s 1/2 l vývaru... tsss :-)
cizrna (sušená: 5/10 hod namočit)
paprika maďarská
cibule
zeleninový vývar (herbes du marché :-)
pórek
smetana
trošku limetkové šťávy
sůl, pepř
těstoviny - ouška
- jednoduše jsme si zpěnila cibulku, přidala maďarskou papriku a nechala chvilku vypražit.
- přidáme plechovku cizrny i s lákem (pokud použijeme sušenou přidáme zároveň něco bujónu)
- necháme spojit chutě, zalijeme vývarem a tyčovým mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (můžeme opravdu do hladka, což ocení odpůrci cizrny... nebo pokud jí máme rádi, necháme strukturu hrubší), přidáme pórek a dochutíme.
- necháme provařit a po změknutí pórku vmícháme smetanu, kterou ještě chvíli provaříme a je hotovo!
Komentáře
Celkem 0 komentářů