Corn Burger
Publikováno 18.03.2019 v 11:37 v kategorii food, přečteno: 25x
Osvěžující a lehké díky okurkové salse... stejně tak dobře by šel zkombinovat salát coleslaw, nebo avokádová salsa.
Připravíme si kvásek z 20g čerstvého droždí a lžičky cukru, přidáme 10ml teplé vody a necháme na teplém místě 10min. Mezitím si odvážíme do misky 160ml teplé vody a 20ml oleje, přidáme půlku vajíčka a promícháme. Do mísy si odvážíme 275g hladké mouky, lžičku soli, promícháme a přidáme kvásek i tekuté suroviny. Propracujeme dokud těsto není hladké a necháme v teple zdvojnásobit objem (45min), znova propracujeme (co nejméně přidáváme mouku, ale těsto se opravdu lepí, chce to trpělivost :-) uděláme si 6 bochánků které ještě necháme na plechu chvilku odpočinout. Zbylé vajíčko zakápneme vodou, promícháme a potřeme housky, posypeme sezamem a pečeme v troubě na 200°C 13min, po vyjmutí z trouby se nelekněte - housky budou betonové, ale stačí je nechat přikryté utěrkou pár minut, zapaří se a budou krásně měkké a vláčné :-)
250g kukuřice rozdělíme na dva díly, jeden promixujeme na hladkou pastu a poté přidáme zbylou kukuřici. Přidáme jedno vajíčko, 2 PL kukuřičné mouky, dochutíme solí, pepřem, bylinkami, špetkou chilli. Přidáme nakrájené jarní cibulky - bílá část, 2ks, promícháme a tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na trošce oleje (před koncem můžeme přidat plátek sýra).
Poté už jen sestavíme burger s pomocí salátu a okurkové salsy, kterou si jednoduše připravíme smícháním okurky nastrouhané na hrubo, nakládané okurky, jarní cibulky, lžíce kopru, lžičky dijonské hořčice a zakysané smetany. dochutíme a necháme chvilku v lednici. Můžeme přidat jalapeno papričky :-)
Komentáře
Celkem 0 komentářů