Crostini s grilovanou telecí svíčkovou a salátkem
Publikováno 15.03.2019 v 16:19 v kategorii food, přečteno: 19x
Původně jsem si kousek telecí svíčkové od našich "známých" kraviček z Kašperek :-) schovávala na carpaccio, ale nakonec v lednici zůstal neplánovaně o něco déle a raději jsem ho tedy zpracovala tepelně.
Maso jsem si vyndala chvilku dopředu, poté ho jen jemně potřela olivovým olejem a hodila na pánev, z každé strany jsem maso zprudka nechala zatáhnout asi 1 minutku. Potom jsem maso přendala na gril, kde ho nechala dojít, posypala jsem ho bylinkami a mezitím si připravila salátek a pečivo.
Na salát si nakrájíme zeleninu, dochutíme hrubozrnnou hořčicí, lžící zakysané smetany, můžeme přidat posekané kapary a sušené rajčátko, jarní cibulku a avokádo. Ještě jsem si bokem nastrouhala cheddar a nakrájela si venkovský chléb na tenké plátky, ty potřela česnekem a máslem a dala do trouby na pár minut.
Poté už jen nakrájíte maso na tenké plátky, na toast si dáme sýr, salát, maso, posypeme růžovou solí a můžeme podávat.
Komentáře
Celkem 0 komentářů