Découvertessouriez vs mijotez

Cuisses de canard confits, Pascal Lapré a červené zelí s bramborovým knedlíčkem

Publikováno 18.03.2019 v 11:23 v kategorii degustace, přečteno: 35x

kach.jpgCo dodat? :-) je to úžasné, bez práce a vylížete nakonec pekáč :-D ...obsah sklenice dáme do pekáčku, přidáme špetku soli a kmínu, pečeme pozvolna v troubě jen do stádia "křupavá kůrčička" a podáváme s bramborovým knedlíčkem a červeným zelím.

Výsledek obrázku pro cuisses de canard pascal lapree

https://www.lepanierraisonne.fr/products/showajax/53/confit_de_canard_-_2_cuisses_-_pascal_lapr%C3%A9e

Koupíte u Merlot d´Or v CZ ;-) http://merlot.cz/


Zelí si připravíme naložené, nebo čerstvé - nakrájíme na nudličky, orestujeme si jednu cibuli na lžíci husího sádla ze sklenice, přidáme zelí, pár kuliček nového koření, jedno najemno nastrouhané jablko (oloupané) a podlijeme deckou červeného vína. Dusíme do měkka.

Bramborové knedlíky si připravíme z kila vařených a oloupaných brambor, které nastrouháme, přidáme vajíčko a 16PL hrubé mouky, 8 PL krupice a špetku soli. Promícháme, vypracujeme těsto, z něj 4 šišky, které vkládáme do vroucí vody, odlepíme vařečkou ode dna a po 20 minutách vyjmeme.

kachna.jpg


TIP: vždycky je dělám v ten den, neřeším nějaké vaření dopředu a nikdy jsem se nikde nedočetla jak diametrální rozdíl to je!!?? :-) doporučuji, vyzkoušejte... nám totiž o poznání víc chutnají z brambor den předem vařených, opravdu je to rozdíl jak blázen, což bych nikdy neřekla :-) (snad nevypadam jak idiot a vy si teď neklepete na čelo...a jestli ano, tak sou sorry ;-))

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?