Cuisses de canard confits, Pascal Lapré a červené zelí s bramborovým knedlíčkem
Publikováno 18.03.2019 v 11:23 v kategorii degustace, přečteno: 35x
Co dodat? :-) je to úžasné, bez práce a vylížete nakonec pekáč :-D ...obsah sklenice dáme do pekáčku, přidáme špetku soli a kmínu, pečeme pozvolna v troubě jen do stádia "křupavá kůrčička" a podáváme s bramborovým knedlíčkem a červeným zelím.
|
Koupíte u Merlot d´Or v CZ ;-) http://merlot.cz/
Zelí si připravíme naložené, nebo čerstvé - nakrájíme na nudličky, orestujeme si jednu cibuli na lžíci husího sádla ze sklenice, přidáme zelí, pár kuliček nového koření, jedno najemno nastrouhané jablko (oloupané) a podlijeme deckou červeného vína. Dusíme do měkka.
Bramborové knedlíky si připravíme z kila vařených a oloupaných brambor, které nastrouháme, přidáme vajíčko a 16PL hrubé mouky, 8 PL krupice a špetku soli. Promícháme, vypracujeme těsto, z něj 4 šišky, které vkládáme do vroucí vody, odlepíme vařečkou ode dna a po 20 minutách vyjmeme.
TIP: vždycky je dělám v ten den, neřeším nějaké vaření dopředu a nikdy jsem se nikde nedočetla jak diametrální rozdíl to je!!?? :-) doporučuji, vyzkoušejte... nám totiž o poznání víc chutnají z brambor den předem vařených, opravdu je to rozdíl jak blázen, což bych nikdy neřekla :-) (snad nevypadam jak idiot a vy si teď neklepete na čelo...a jestli ano, tak sou sorry ;-))


Komentáře
Celkem 0 komentářů