Dančí na červeném víně a kořenové zelenině
Publikováno 18.03.2019 v 11:48 v kategorii food, přečteno: 128x
Já vím, sehnat hezké dančí není lehký úkol, ale pokud na něj natrefíte neváhejte!
Maso si naložíme nejméně na den do koření - pár kuliček jalovce, nového koření a pepře, bobkový list, kmín a paprika - a červeného vína.
Před samotnou přípravou si maso vyndáme aby dostalo pokojovou teplotu a začneme s krájením.
Na kostičky, kolečka... 2 -3 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, jedna veliká cibule a pár stroužků česneku.
Nejprve si na lžíci sádla zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka zatáhneme. Když je maso opečené přidáme veškerou zeleninu, kousek consommé, zaprášíme trochu paprikou - půl na půl pálivé a sladké - můžeme přidat tymián, rozmarýn, tři lžičky brusinek a dvě dijonské hořčice...(a pokud chceme výraznější chuť tak i dvě lžičky protlaku, ale nemusí být).
Necháme rozvonět a nakonec zalijeme červeným vínem po okraj masa. Necháme probublávat asi hodinku a půl, do změknutí masa a zeleniny.
Mezitím si dáme vařit oloupané brambory na kaši, po uvaření je slijeme, přidáme smetanu, sůl a můžeme i oříšek másla a vypracujeme kaši.
Omáčku si doděláme v misce, kam přesuneme naběračkou zeleninu i s tekutinou (kolik záleží na nás, jak chceme omáčku hustou) a vše ponorným mixérem rozmixujeme na takové pyré, které vrátíme do hrnce, promícháme a teoreticky máme hotovo. Podle potřeby můžeme omáčku buď ještě zahustit, naopak trochou vína zředit, dochutit kapkou citronu nebo pokrájenou chilli papričkou...

Komentáře
Celkem 0 komentářů