Découvertessouriez vs mijotez

Dančí na červeném víně a kořenové zelenině

Publikováno 18.03.2019 v 11:48 v kategorii food, přečteno: 128x

7777.jpgJá vím, sehnat hezké dančí není lehký úkol, ale pokud na něj natrefíte neváhejte!


Maso si naložíme nejméně na den do koření - pár kuliček jalovce, nového koření a pepře, bobkový list, kmín a paprika - a červeného vína.


Před samotnou přípravou si maso vyndáme aby dostalo pokojovou teplotu a začneme s krájením.

Na kostičky, kolečka... 2 -3 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, jedna veliká cibule a pár stroužků česneku.

IMG_8841.JPGNejprve si na lžíci sádla zpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka zatáhneme. Když je maso opečené přidáme veškerou zeleninu, kousek consommé, zaprášíme trochu paprikou - půl na půl pálivé a sladké - můžeme přidat tymián, rozmarýn, tři lžičky brusinek a dvě dijonské hořčice...(a pokud chceme výraznější chuť tak i dvě lžičky protlaku, ale nemusí být).



Necháme rozvonět a nakonec zalijeme červeným vínem po okraj masa. Necháme probublávat asi hodinku a půl, do změknutí masa a zeleniny.


Mezitím si dáme vařit oloupané brambory na kaši, po uvaření je slijeme, přidáme smetanu, sůl a můžeme i oříšek másla a vypracujeme kaši.


777.jpg

Omáčku si doděláme v misce, kam přesuneme naběračkou zeleninu i s tekutinou (kolik záleží na nás, jak chceme omáčku hustou) a vše ponorným mixérem rozmixujeme na takové pyré, které vrátíme do hrnce, promícháme a teoreticky máme hotovo. Podle potřeby můžeme omáčku buď ještě zahustit, naopak trochou vína zředit, dochutit kapkou citronu nebo pokrájenou chilli papričkou...





Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?