Domácí sekaná
Publikováno 18.03.2019 v 11:34 v kategorii food, přečteno: 23x
... vyladěná k dokonalosti :-)
Maso si buď nameleme sami z vepřového a hovězího, použijeme jak libovější kousky tak i něco tučnějšího a pokud meleme doma, přidáme i rohlíky (ke kterým se hnedka dostaneme) a česnek. Vůbec se nebojte k masu do mlýnku přidávat i další ingredience (u holandského řízku tvrdý sýr, nebo bylinky... krásně se vše spojí, rozvoní...), nebo můžeme koupit mleté u dobrého řezníka popřípadě ho požádat aby nám maso namlel. Budeme potřebovat 500 g na jednu šišku.
Druhý krok je příprava pečiva - na strouhanku zapomeňte!
Nakrájejte na kostky dva rohlíky, nebo tři plátky toastového chleba a zalijte trochou mléka nebo vody, můžete něčím zatížit a nechat 10 minut nasáknout.
Nakrájíme si dvě střední cibule, 5 stroužků česneku a vše zlehka osmahneme na pánvi. Po vychladnutí přidáme k rozmočenému pečivu, přidáme také mleté maso, vajíčko a koření - dvě lžičky majoránky, sůl, pepř, lžičku ostřejší papriky, kmínu a lžíci dijonské hořčice.
Rukama pořádně propracujeme, poté několikrát z výšky pustíme zpět do mísy abychom vytlačili přebytečný vzduch a už můžeme dát do vymazaného pekáčku, utvoříme šišku, navrch dáme kostičky slaniny nebo ještě lépe škvarky, zlehka podlijeme pivem a přibližně hodinku pečeme na 180-200°C, po první čtvrthodince začneme kontrolovat a podlévat. Necháme vychladnout, nakrájíme plátky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře
Celkem 0 komentářů