Dýňáky
Publikováno 18.03.2019 v 11:33 v kategorii food, přečteno: 22x
500 g dýně
200 g brambor
1 cibule na jemno
4 stroužky česneku
3 vejce
100 g polohrubé mouky
1 lžička maizeny
sůl, pepř, čerstvá majoránka
sádlo nebo olej na smažení
Dýni a brambory nastrouháme na jemno, přidáme sypké ingredience, vejce, prolisovaný česnek, cibuli a dochutíme čerstvou majoránkou, solí a pepřem.
Na rozpáleném sádle z každé strany smažíme asi 3 minuty, odkládáme na savý ubrousek a podáváme.
Skvělý je balkánský dip, který jednoduše připravíme z půlky balkánského sýru rozmíchaným v jedné zakysané smetaně, nebo tvarohu. Dochutíme pažitkou, nesolíme!! :-)


Komentáře
Celkem 0 komentářů