Découvertessouriez vs mijotez

Dýňovo-čočkové pyré s tofu a slunečnicovou granolou

Publikováno 18.03.2019 v 11:28 v kategorii food, přečteno: 34x

888.jpgMise:

1 cibule pokrájená

menší půlka dýně (asi 350g)

180-200g červené čočky

lžička římského kmínu a gram masaly, sůl, pepř


na granolu: hrst slunečnicových semínek, sůl, medvědí česnek (nebo klasický), pár lžic olivového oleje - vše nasekáme, nebo rozmixujeme a promícháme s olejem


V hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou dýni na kostky a čočku, promícháme a zalijeme vývarem aby vše bylo ponořené. Za občasného míchání vaříme do měkka, poté rozmixujeme a dochutíme.

Tofu si osmažíme zlehka na pánvi, můžeme přidat i kousek jadelu a podáváme spolu s pyré a granolou (pokud nevyužijete všechnu je super do sýrů hermelínového typu - jen sýr rozkrojíte, naplníte granolou, přitlačíte druhou půlku a necháte chvilku odležet).

88.jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?