Dýňovo-čočkové pyré s tofu a slunečnicovou granolou
Publikováno 18.03.2019 v 11:28 v kategorii food, přečteno: 34x
1 cibule pokrájená
menší půlka dýně (asi 350g)
180-200g červené čočky
lžička římského kmínu a gram masaly, sůl, pepř
na granolu: hrst slunečnicových semínek, sůl, medvědí česnek (nebo klasický), pár lžic olivového oleje - vše nasekáme, nebo rozmixujeme a promícháme s olejem
V hrnci si zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou dýni na kostky a čočku, promícháme a zalijeme vývarem aby vše bylo ponořené. Za občasného míchání vaříme do měkka, poté rozmixujeme a dochutíme.
Tofu si osmažíme zlehka na pánvi, můžeme přidat i kousek jadelu a podáváme spolu s pyré a granolou (pokud nevyužijete všechnu je super do sýrů hermelínového typu - jen sýr rozkrojíte, naplníte granolou, přitlačíte druhou půlku a necháte chvilku odležet).


Komentáře
Celkem 0 komentářů