Découvertessouriez vs mijotez

Dýňový Hummus

Publikováno 15.03.2019 v 16:17 v kategorii food, přečteno: 16x

humus.jpg


1 plechovka cizrny

šťáva z půlky citronu

dva stroužky česneku

sezamový olej, nebo pasta tahini

sůl, pepř, špetka uzené papriky

pyré z půlky menší dýně


Dýni si rozkrojíme, vydlabeme semínka která můžeme následně očistit a upražit si je v troubě k polévce... nakrájíme ji na kostky a ty orestujeme spolu s jednou cibulí, přidáme sůl, pepř, tymián a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré a to dál používáme jako základ... například do lívanců, do pyré :-), polévky, chlebíčků a jiného pečení...


Cizrnu slijeme, v míse rozmixujeme spolu s dalšími přísadami, přidáme pyré z dýně, ještě finálně dochutíme a servírujeme s pečivem, zeleninou, sýry... musím říct že jsem hummus připravovala ke grilovaným sýrům a nadchla mě kombinace s brusinkami i švestkovým chutney!

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?