Dýňový Hummus
Publikováno 15.03.2019 v 16:17 v kategorii food, přečteno: 16x
1 plechovka cizrny
šťáva z půlky citronu
dva stroužky česneku
sezamový olej, nebo pasta tahini
sůl, pepř, špetka uzené papriky
pyré z půlky menší dýně
Dýni si rozkrojíme, vydlabeme semínka která můžeme následně očistit a upražit si je v troubě k polévce... nakrájíme ji na kostky a ty orestujeme spolu s jednou cibulí, přidáme sůl, pepř, tymián a zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí, poté rozmixujeme na pyré a to dál používáme jako základ... například do lívanců, do pyré :-), polévky, chlebíčků a jiného pečení...
Cizrnu slijeme, v míse rozmixujeme spolu s dalšími přísadami, přidáme pyré z dýně, ještě finálně dochutíme a servírujeme s pečivem, zeleninou, sýry... musím říct že jsem hummus připravovala ke grilovaným sýrům a nadchla mě kombinace s brusinkami i švestkovým chutney!

Komentáře
Celkem 0 komentářů