Découvertessouriez vs mijotez

Falafel s chapati

Publikováno 18.03.2019 v 11:55 v kategorii food, přečteno: 20x

FullSizeRender4444.jpgKonečně opravdu vydařené CHAPATI!! Přesně jako z Indické restaurace, slibuji :-)


Receptů na chapati už jsme vyzkoušeli tolik a nikdy to nebylo ono, tento ale vše změnil...


* 1 hrnek hladké mouky

* 1/2 hrnku vody

* špetka soli, máslo na potření


IMG_7914.JPGV míse si smícháme mouku a vodu, když se nám začne lepit těsto na prsty můžeme ruce trošku omastit, vypracujeme si těsto. Rozdělíme na 6 dílů a jednotlivé bochánky mezi dlaněmi proválíme, odložíme a uděláme doprostřed malý důlek. Každý bochánek si vyválíme v mouce a rozválíme co to jde. Na suché pánvi si opražíme placku z jedné strany, jakmile se začne od krajů měnit barva koukneme a pokud už má hnědé puchýřky obrátíme. To samé z druhé strany a zase obrat, tedy celkem třikrát a obracečkou stlačíme placku, kolem dokola, uvnitř se nám nafoukne a zase vyfoukne. Vyjmeme, potřeme máslem z obou stran a uchováme v teple. I druhý den jsou fajn, ale ještě teplé samozřejmě nejlepší.


IMG_7916.JPG

FullSizeRender4.jpgFalafel si připravíme ideálně předem. Cizrnu si musíme na noc namočit (já nikdy nezvládám tohle plánování s namáčením, pak máme chuť na něco jiného...takže si namočím celé balení a dám do mrazáku, poté stačí jen rychle rozmrazit a osušit) na falafel musí být cizrna opravdu suchá!!! Utěrkou si jí tedy vysušíme a v robotu rozmixujeme na hrubou směs, přidáme římský kmín, špetku chilli, kurkumy, koriandr, sůl, pepř a jarní cibulku. Promícháme a ještě přidáme vajíčko a 2 lžíce mouky, tvarujeme placičky které pečeme v troubě asi 30 minut, v polovině obrátíme.


Chapati si pomažeme směsí z bílého jogurtu a srirachy, přidáme salát, červenou cibulku, jalapenos a falafel.


IMG_7918.JPGFullSizeRender44.jpg





Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?