Falafel s chapati
Publikováno 18.03.2019 v 11:55 v kategorii food, přečteno: 20x
Konečně opravdu vydařené CHAPATI!! Přesně jako z Indické restaurace, slibuji :-)
Receptů na chapati už jsme vyzkoušeli tolik a nikdy to nebylo ono, tento ale vše změnil...
* 1 hrnek hladké mouky
* 1/2 hrnku vody
* špetka soli, máslo na potření
V míse si smícháme mouku a vodu, když se nám začne lepit těsto na prsty můžeme ruce trošku omastit, vypracujeme si těsto. Rozdělíme na 6 dílů a jednotlivé bochánky mezi dlaněmi proválíme, odložíme a uděláme doprostřed malý důlek. Každý bochánek si vyválíme v mouce a rozválíme co to jde. Na suché pánvi si opražíme placku z jedné strany, jakmile se začne od krajů měnit barva koukneme a pokud už má hnědé puchýřky obrátíme. To samé z druhé strany a zase obrat, tedy celkem třikrát a obracečkou stlačíme placku, kolem dokola, uvnitř se nám nafoukne a zase vyfoukne. Vyjmeme, potřeme máslem z obou stran a uchováme v teple. I druhý den jsou fajn, ale ještě teplé samozřejmě nejlepší.
Falafel si připravíme ideálně předem. Cizrnu si musíme na noc namočit (já nikdy nezvládám tohle plánování s namáčením, pak máme chuť na něco jiného...takže si namočím celé balení a dám do mrazáku, poté stačí jen rychle rozmrazit a osušit) na falafel musí být cizrna opravdu suchá!!! Utěrkou si jí tedy vysušíme a v robotu rozmixujeme na hrubou směs, přidáme římský kmín, špetku chilli, kurkumy, koriandr, sůl, pepř a jarní cibulku. Promícháme a ještě přidáme vajíčko a 2 lžíce mouky, tvarujeme placičky které pečeme v troubě asi 30 minut, v polovině obrátíme.
Chapati si pomažeme směsí z bílého jogurtu a srirachy, přidáme salát, červenou cibulku, jalapenos a falafel.

Komentáře
Celkem 0 komentářů