Falafel Wrap
Publikováno 18.03.2019 v 11:18 v kategorii food, přečteno: 13x
Musím říct, že jsem poprvé falafel smažila, vždy jsem se tomu vyhýbala a radši do dělala v troubě, ale po x pokusech kdy to pořád nebylo ono... jsem nakonec přistoupila na variantu smažení a popravdě je to znát. Najednou má falafel tu tolik žádanou chuť oříšků a s troubou se to bohužel nedá srovnat! Když použijete papírové utěrky na odsátí přebytečného tuku, zas tolik to nebolí :-)
Na falefel už jsem vychytala strašně expresní recept:
přes noc namočená cizrna (300g v suchém stavu)
1 menší cibule pokrájená
3 stroužky česneku
hrst zeleného - petrželka, koriandr, jarní cibulka
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky chilli
1 lžička koriandru
1 lžička pepře, 2 soli
1 lžička římského kmínu
zakápneme citronovou šťávou
- vše dáme do robota a rozmixujeme na strukturu hrubšího písku, pokud je směs moc řídká přidáme 1 - 2 lžíce kukuřičné mouky a dáme na půl hodinky odležet do lednice.
Mezitím si můžeme připravit rajčatovou salsu (plechovku drcených rajčat jemně zredukujeme na mírném ohni, dochutíme troškou majonézy). Poté si připravíme trošku ochuceného salátu a také tahiny omáčku z řeckého jogurtu a tahiny pasty.
Z cizrnové směsi ve dlaních upěchujeme placičky, které smažíme na oleji do zlatava.
A plníme wrapy - potřeme salsou, dáme salát, falafel, tahiny omáčku a zabalíme. Zapečeme v kontaktním grilu, rozřízneme na půl a můžeme přidat co máme rádi - jarní cibulku, avokádo, grilovaný halloumi, hummus...

Komentáře
Celkem 0 komentářů