Galette Bretonne
Publikováno 18.03.2019 v 11:30 v kategorii food, přečteno: 24x
Každý, kdo ve Francii strávil nějaký ten čas nedá dopustit na galetty...nebo alespoň myslím, je to přeci super! Rychlé, jednoduché, díky pohankové mouce i zdravé, náplň může být lehká a svěží, nebo naopak kdo chce přidá si dávku sýra, slaniny... a máme varianty pro všechny :-))))
Potřebujeme:
150 g pohankové mouky
1 vejce
2 lžíce vody
4 lžíce olivového leje
sůl, pepř
Všechny ingredience promícháme v míse a na kapce oleje smažíme na pánvi. Když máme všechny hotové připravíme si náplň. Na oříšku másla zpěníme šalotku, přidáme špenát, pár stroužků česneku, sůl a pepř. Do hotových palačinek dáme náplň na střed, přidáme kozí sýr, nebo mozzarellu a rozklepneme jedno vajíčko, přidáme špetku soli a pepře. Necháme chvilku prohřát jen co se nám zastře bílek a můžeme podávat.


Komentáře
Celkem 0 komentářů