Découvertessouriez vs mijotez

Goût de France 21. března 2018, degustační večeře s víny na počest francouzské gastronomie

Publikováno 15.03.2019 v 16:09 v kategorii degustační večeře, přečteno: 32x

IMG_2601.JPGV Klubovce se vytáhli! Fantastické, nasazení patrné od prvního okamžiku a kdybych hned druhé ráno neodlétala do Bologni, napsala bych to opravdu dřív :-)



Goût de France 21. března 2018

restaurace Klubovka FCVP, Štruncovy sady, Plzeň

Degustační večeře s víny na počest francouzské gastronomie


Amuse-bouche

salátek s chobotnicí / tataráček z Angusu

Roederer Brut Premier - starší šarže, Louis Roederer

IMG_2606.jpg

...lepší kombinací byl v tomto případě masový tatarák, mastnota a kyselinka to je nerozlučná dvojka v párování.

***

Chřestový krém, řeřicha

Blanc de blancs 2008, Louis Roederer


Savennieres Le Bel Ouvrage 2014, Damien Laureau

Tourraine sauvignon Les 32 Rangs 2017, Domaine des Corbillières

IMG_2608.jpg

..."obyčejný" Sauvignon z Tourraine překvapil! Je v úžasné kondici, šťavnatý a ovocný... Blanc de blancs vytvořil zase neuvěřitelné krémovou kombinaci, snad jen od Savenniéru se čekalo víc.

***

Filátko z candáta, kmín, máslo, domácí černý chléb

INITIAL Blanc de blancs GC, Jacques Selosse


Meursault-Charmes 1er Cru Baherze de Lanlay 2010, Hospices de Beaune

Bourgogne Chardonnay Les Chataigners 2014, Domaine Hubert Lamy

IMG_2609.jpg

...všechny tři kombinace dali jídlu jiný rozměr! Bylo až neuvěřitelné jak se jídlo s víny měnilo, při Champagne byla chuť spíše zemitější, nazrálejší... Meursault chutě vystřelilo k máslovým a minerálním tónům, krásně vše harmonicky sladilo, zatímco základní Bourgogne dalo vyniknout spíše pokrmu a jen v lehkosti jej doprovodilo.

***

Zelenohorská panenka, kedlubna, šťouchané brambory, konfitovaný česnek

Cuvée des Caudalies Rosé, Champagne de Sousa


Corton Renardes 2010, Lucien le Moine

Inopia Côtes du Rhone villages rouge 2014, Lucien le Moine

IMG_2611.jpg

...opět velmi zajímavé kombinace, ale ze všech jednoznačně vybočila ta s Cortonem! Ač bylo na začátku pochybností, jestli na jemnou úpravu panenky nebude Corton moc, nakonec se panenka popasovala s tímto věhlasným kopcem a vznikla strašně šťavnatá a podmanivá chuť.

***

Francouzský selský sýr

Brut Premier 2003, Louis Roederer


Château Beychevelle, 4ème Grand Cru Classé Saint Julien

Givry rouge 1er Cru A vigne rouge 2011, Domaine Lumpp

...další překvapení večera :-) kdo by čekal že Beychevelle všechny ostatní pošle do druhé ligy, ten by se mýlil! A kdo by vsadil na vyzrálé Bourgogne, protože to si také se sýry rozumí, opět by šlápnul vedle! Vítězem se jednoznačně stal Brut 2003! Ta okouzlující chuť a vůně švestek, zdá se mi o ní do dnes :-)

***

Plzeňské rozpeky, švestky, crème fraîche

Ch. d´Yquem 2005, Premier Cru Supérieur Sauternernes

Pineau des Charentes, Daniel Bouju

IMG_2612.jpg

...tady už nám došla slova, resp. superlativy :-) d´Yquem nepřekvapil, všechny naprosto odrovnal! Ta úžasná mastnota, právem má svou vlastní apelační kategorii!


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?