Découvertessouriez vs mijotez

GÖZLEME se špenátem a fetou

Publikováno 18.03.2019 v 11:58 v kategorii food, přečteno: 43x

FullSizeRender4.jpgTradiční turecké jídlo, které je nenáročné a plné chutí které máte nejraději...

Dá se totiž plnit čímkoliv :-) asi nejběžnější kombinací je špenát a feta, ale můžete přidat klidně sušená rajčata nebo udělat náplň masovou, nebo jen tvarohovou...


Začněme s těstem, které nekyne, tudíž jeho příprava zabere chvilku.

Na 6 placek budeme potřebovat:

hladká mouka 270g

řecký, bílý jogurt 195g

špetka soli


Vypracujeme hladké těsto (chvilku to trvá) a necháme 1 hodinku odpočinout (nebo 30 min).

Mezitím si připravíme vše na plnění: spaříme si špenát, pokrájíme jarní cibulku, slaninku, rozdrobíme fetu, nakrájíme si rajčátka, chilli papričku... záleží jen na naší chuti a fantazii.


Poté si vyválíme těsto na co nejtenčí placky, které plníme připravenými ingrediencemi a opečeme asi 3 min z každé strany. Záleží myslím na náplni (já jsem opékala docela dlouho, protože jsem dala štědře náplň) ale jinak jen počkáme až se začnou tvořit hnědá oka a je to ;-)


Spolu se salátkem a tvarohovým dipem to byla výborná večeře.

FullSizeRender.jpgFullSizeRender1.jpgFullSizeRender2.jpg




FullSizeRender3.jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?