GÖZLEME se špenátem a fetou
Publikováno 18.03.2019 v 11:58 v kategorii food, přečteno: 43x
Tradiční turecké jídlo, které je nenáročné a plné chutí které máte nejraději...
Dá se totiž plnit čímkoliv :-) asi nejběžnější kombinací je špenát a feta, ale můžete přidat klidně sušená rajčata nebo udělat náplň masovou, nebo jen tvarohovou...
Začněme s těstem, které nekyne, tudíž jeho příprava zabere chvilku.
Na 6 placek budeme potřebovat:
hladká mouka 270g
řecký, bílý jogurt 195g
špetka soli
Vypracujeme hladké těsto (chvilku to trvá) a necháme 1 hodinku odpočinout (nebo 30 min).
Mezitím si připravíme vše na plnění: spaříme si špenát, pokrájíme jarní cibulku, slaninku, rozdrobíme fetu, nakrájíme si rajčátka, chilli papričku... záleží jen na naší chuti a fantazii.
Poté si vyválíme těsto na co nejtenčí placky, které plníme připravenými ingrediencemi a opečeme asi 3 min z každé strany. Záleží myslím na náplni (já jsem opékala docela dlouho, protože jsem dala štědře náplň) ale jinak jen počkáme až se začnou tvořit hnědá oka a je to ;-)
Spolu se salátkem a tvarohovým dipem to byla výborná večeře.




Komentáře
Celkem 0 komentářů