Hachis parmentier / Pastýřský koláč / Shepherd's pie
Publikováno 18.03.2019 v 11:39 v kategorii food, přečteno: 42x
Když jsem tento recept před lety "přivezla" z Francie všichni se mohli utlouct, dnes už je v Čechách naprosto běžný. Většina lidí ho zná jako tradiční Shepherd´s pie, pro mě to ale navždy bude Hachis parmentier který mi připomíná bábušku v Beaune a zlatavý západ nad vinicemi :-)
Budeme potřebovat pěkné, voňavé mleté maso, cibuli, mrkev, protlak, hrášek a bramborovou kaši.
Nasekáme si jednu větší cibuli, osmažíme na sádle a přidáme dvě mrkve na kostičky. Zarestujeme a přidáme mleté maso které hned i dochutíme lžící consommé, solí, pepřem a lžící rajského protlaku. Trpělivě opékáme mleté maso dokud se úplně nerozpadá a není opečené pěkně všechno.
Poté přidáme dvě hrsti hrášku, nějaký ten stroužek nakrájeného česneku a čerstvou bylinku.
Mezitím si oloupeme brambory, uvaříme do měkka, slijeme, přidáme lžíci másla a plnotučné mléko nebo klidně i smetanu. Vyšleháme kaši, kterou dochutíme solí a dáme chvilku stranou.
Celou směs přendáme do zapékací mísy a navrch uhladíme bramborovou kaši. V troubě zapékáme půl hodinky na 175°C.
Komentáře
Celkem 0 komentářů