Halušky s brynzou, škvarky a KOpReM
Publikováno 18.03.2019 v 11:26 v kategorii food, přečteno: 30x
:-) fantastická změna!! Úžasně svěží a lahodná kombinace, které by jste možná nevěřili a o to budete ještě více překvapení, tak jako já :-)
Vždyť u nás se halušky dělají častěji než míchaná vajíčka, proto když jsem slyšela že kopr jim dá ještě level navíc, kroutila jsem hlavou...
Osvědčeně a rychle si připravíme těsto na halušky - oloupeme a nastrouháme brambory, poté je nasekáme nožem na kaši a přidáme mouku. Co brambor, to lžíce hladké mouky cca. Pokud je potřeba přidáme lžíci škrobu, těsto musí být celkem hutné, vždyť jednou z možností je síto na halušku a tou druhou je krájet je z prkýnka rovnou do vroucí vody. Jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové. Scedíme je a dáme do mísy spolu s brynzou a opečenými škvarky. (se solí opatrně, brynza je lehce slaná a škvarky často také)
Na talíři potom posypeme koprem, může být i mražený. Je to fantastické! Vyzkoušejte :-)
Komentáře
Celkem 0 komentářů