Découvertessouriez vs mijotez

Halušky s brynzou, vypečenými škvarky a medvědím česnekem

Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 26x

FullSizeRender7.jpg

Halušky jsou jídlem mého dětství a vždycky si říkám proč mi nejdou tak od ruky jako mamce, která prostě ví :-) ...ta léta praxe...

Obecně platí co brambor to lžíce mouky, nebo 100g na 100g brambory a mouka. Ve finále ale nikdy nevíte, brambory mají vždy jinak vody, škrobu... nezbyde než těsto zkoušet a popřípadě přidat mouku.

Brambory si v robotu nastrouháme na kaši a přidáme trošku soli a hladkou mouku podle potřeby. Těsto by se mělo dát "krájet" vždyť pokud nevlastníte haluškovač musíte těsto tkzv. házet do vody rychlým krájením z prkénka.

A pokud si nejste jistí prostě kousek zkuste a pokud se nerozvaří hurá na zbytek :-)

Jakmile halušky vyplavou na hladinu, necháme je ještě tři minutky povařit a scedíme.

Přidáme je do mísy, do které jsme si rozdrobili brynzu (nebo tvaroh, zelí s uzeným atd.) a promícháme.

Servírujeme s vypečenými škvarky a posekaným medvědím česnekem nebo šnytlikem.


IMG_9226.JPG


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?