Halušky s brynzou, vypečenými škvarky a medvědím česnekem
Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 26x
Halušky jsou jídlem mého dětství a vždycky si říkám proč mi nejdou tak od ruky jako mamce, která prostě ví :-) ...ta léta praxe...
Obecně platí co brambor to lžíce mouky, nebo 100g na 100g brambory a mouka. Ve finále ale nikdy nevíte, brambory mají vždy jinak vody, škrobu... nezbyde než těsto zkoušet a popřípadě přidat mouku.
Brambory si v robotu nastrouháme na kaši a přidáme trošku soli a hladkou mouku podle potřeby. Těsto by se mělo dát "krájet" vždyť pokud nevlastníte haluškovač musíte těsto tkzv. házet do vody rychlým krájením z prkénka.
A pokud si nejste jistí prostě kousek zkuste a pokud se nerozvaří hurá na zbytek :-)
Jakmile halušky vyplavou na hladinu, necháme je ještě tři minutky povařit a scedíme.
Přidáme je do mísy, do které jsme si rozdrobili brynzu (nebo tvaroh, zelí s uzeným atd.) a promícháme.
Servírujeme s vypečenými škvarky a posekaným medvědím česnekem nebo šnytlikem.

Komentáře
Celkem 0 komentářů