Holandský řízek s bramborovou kaší
Publikováno 18.03.2019 v 11:38 v kategorii food, přečteno: 28x
Není to tak dávno co do naší domácnosti přibyl další pomocník - mlýnek, tradiční, český, pořádný :-)
Takže se není co divit že od té doby si meleme tu svojí... a zrovna u takového receptu jako holanďan je to nezbytností.
Budeme potřebovat:
různé maso - můžete vybrat pro jemnější chuť kousek telecího, přidat kousek bůčku pro strukturu, nebo použít plecko což je asi nejčastější varianta a opět kousek tučnějšího ...záleží na vašich preferencích, maso pomeleme dvakrát
a směs doplníme tvrdým sýrem, který jednoduše dáme do mlýnku na závěr
poměr surovin je přibližně 500g masa / 150g sýru
dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a troškou papriky pro barvu
(můžeme a nemusíme spojit vejcem, troškou mléka - 1,5dl a strouhankou)
vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a osmažíme na trošce oleje
k podávání okurka a bramborová kaše :-)
Komentáře
Celkem 0 komentářů