Découvertessouriez vs mijotez

Holandský řízek s bramborovou kaší

Publikováno 18.03.2019 v 11:38 v kategorii food, přečteno: 28x

IMG_8654.JPGNení to tak dávno co do naší domácnosti přibyl další pomocník - mlýnek, tradiční, český, pořádný :-)

Takže se není co divit že od té doby si meleme tu svojí... a zrovna u takového receptu jako holanďan je to nezbytností.

Budeme potřebovat:

různé maso - můžete vybrat pro jemnější chuť kousek telecího, přidat kousek bůčku pro strukturu, nebo použít plecko což je asi nejčastější varianta a opět kousek tučnějšího ...záleží na vašich preferencích, maso pomeleme dvakrát

a směs doplníme tvrdým sýrem, který jednoduše dáme do mlýnku na závěr

poměr surovin je přibližně 500g masa / 150g sýru

dochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a troškou papriky pro barvu

(můžeme a nemusíme spojit vejcem, troškou mléka - 1,5dl a strouhankou)

vytvarujeme karbanátky, obalíme ve strouhance a osmažíme na trošce oleje

k podávání okurka a bramborová kaše :-)



IMG_8653.JPG



Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?