Hot Dog podle Koko
Publikováno 15.03.2019 v 16:17 v kategorii food, přečteno: 39x
Uvědomila jsem si že léto je u konce a já ještě nepekla burgrové housky, to je u nás takový zvláštní jev... tak jsem si posvítila poprvé na domácí briošky na hot dog a také jsem jako u burgerů šla na jistotu, ke Koko :-)
Na briošky:
200g hladké mouky + 45g kukuřičné
30g másla
150ml vody a mléka půl na půl například (ono se dá klidně nahrazovat atd... pokud dáte jen mléko, budou houstičky víc "macdonaldovské" pokud zase jen vodu budou spíš houskové)
půlka droždí
cukr
vajíčko, rozšlehané, přidáme do těsta a necháme si jen ždibec na mašlování
sůl, špetička kurkumy (pro barvu)

Z droždí a cukru si necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku (mouky), sůl a rozdrobíme máslo jako na quiche, na drobenku. Přidáme vajíčko, tekutinu a kvásek, vypracujeme těsto, které zakryjeme a dáme nakynout asi hodinku, než zdvojnásobí objem. Z těsta rozdělíme asi 10 kousků, z každého placičku a tu pak zarolovat jako závitek. Vymažeme si formu a poskládáme si briošky hezky jednu vedle druhé a necháme ještě 30 minut odpočinout, když hezky naběhnou potřeme zbylým vajíčkem. Pečeme v troubě 20 minut na 200°C.
Před podáváním briošku nařízněte a na suché pánvi opražte z každé strany.
Na zdobení:
podle vaší chuti samozřejmě, ale jako inspirace...
Na jemno nakrájené okurky - cornichonky (jsou menší a pikantnější).
Cibulka - šalotka, nebo červená - na lžičce másla orestovaná, zakápnutá lžičkou medu a balsamika, špetka tymiánu a nechat zkaramelizovat.
Majonéza s dijonskou hořčicí.
Dobrý kečup - stačí svařit deset minut passatu, nebo konzervovaná rajčata s česnekem, bylinkou, sušenou cibulkou a dochutit (buď lžičkou třtinového cukru nebo naopak lžičkou vinného octa - nebo obojím :-).
A potom už stačí jen ogrilovat dobrý párek a zkomponovat dohromady.

Komentáře
Celkem 0 komentářů