Hovězí po Toskánsku na červeném Ch. Pichon Comtesse 95 :-)
Publikováno 18.03.2019 v 11:41 v kategorii food, přečteno: 50x
Je to recept inspirovaný provensálkou daube do které se ještě navíc dávají malé cibulky, řapík celeru a někdy ji děláme na plzeňském pivu.
Hovězí maso si nakrájíme na kostky a dáme přes noc marinovat do červeného vína, přidáme pár bobkových listů, nové koření, pepř a občas promícháme. Mě se do ruky dostala korková lahev Ch. Pichon Comtesse de Lalande, 2eme Grand Cru Classé Pauillac 1995 :-)))
Druhý den si maso v předstihu vyndáme a začneme si chystat zeleninu.
Základem je nakrájená cibule kterou osmažíme, přidáme nakrájenou mrkev a bylinky: tymián, rozmarýn a česnek. Přidáme konzervu rajčat a poté už je na nás zda-li přidáme ještě například zmiňovaný celer, nebo sušená rajčata i žampiony na plátky jsou v této úpravě hovězího fajn.
V jiném kastrolu a nebo ještě před smažením základu si zprudka osmažíme maso ze všech stran, dáme stranou a doděláme si základ.
K zelenině s rajčaty přidáme lžíci protlaku, zalijeme vínem, přidáme consommé a maso. Pokud není maso ponořené ještě přidáme víno nebo vývar, přiklopíme a necháme pomalu probublávat hodinku a půl, dvě hodinky.
Na závěr přidáme posekané černé olivy a snítku tymiánu, podáváme s bramborovou kaší a druhý den pokud něco zbyde s opečeným bílým chlebem/bagetou stejně jako v Provence nebo Toskánsku :-) nejlépe ještě pokapaným olivovým olejem a potřeným česnekem


Komentáře
Celkem 0 komentářů