Hrachová kaše s klobáskou a cibulkou
Publikováno 18.03.2019 v 11:34 v kategorii food, přečteno: 39x
Namáčení luštěnin je pro mě peklo, když mám zrovna chuť a čas musím teprve namáčet a další den už se k zpracování třeba vůbec nedostanu, jsem na tohle prostě hrozná. Proto se u nás připravuje víceméně pouze žlutý hrách a červená čočka :-)
A tentokrát jsem se dostala konečně ke klasické hrachové kaši ze zeleného hrachu!
Příprava nestojí ani za recept - hrách namočíme (asi 200g) přes noc, další den uvaříme ve vodě s bobkovým listem a nějakou bylinkou, popřípadě provensálským bujonem do měkka.
Vody by mělo být asi dva palce nad hrách abychom nemuseli přebytečnou vodu slévat, takto se všechna/většina odpaří. Tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme hrst majoránky, česnek, sůl, pepř...
Podáváme s grilovanou klobáskou, párkem nebo třeba tofu a osmaženou cibulkou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů