Découvertessouriez vs mijotez

Hrachová kaše s klobáskou a cibulkou

Publikováno 18.03.2019 v 11:34 v kategorii food, přečteno: 39x

55.jpgNamáčení luštěnin je pro mě peklo, když mám zrovna chuť a čas musím teprve namáčet a další den už se k zpracování třeba vůbec nedostanu, jsem na tohle prostě hrozná. Proto se u nás připravuje víceméně pouze žlutý hrách a červená čočka :-)


A tentokrát jsem se dostala konečně ke klasické hrachové kaši ze zeleného hrachu!

Příprava nestojí ani za recept - hrách namočíme (asi 200g) přes noc, další den uvaříme ve vodě s bobkovým listem a nějakou bylinkou, popřípadě provensálským bujonem do měkka.

Vody by mělo být asi dva palce nad hrách abychom nemuseli přebytečnou vodu slévat, takto se všechna/většina odpaří. Tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme hrst majoránky, česnek, sůl, pepř...

Podáváme s grilovanou klobáskou, párkem nebo třeba tofu a osmaženou cibulkou.


1111.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?