INDICKÁ POLÉVKA a ALOO PARATHA
Publikováno 18.03.2019 v 12:11 v kategorii food, přečteno: 27x
Začneme bramborami - dáme si 4 střední uvařit ve slupce.
A pokračujeme těstem na placky - do mísy dáme 200g hladké mouky (může být celozrnná) a přidáme 2 PL rozpuštěného másla, promícháme, přidáme sůl a přiléváme vlažnou vodu až do vypracování hladkého, nelepivého těsta (asi hrnek) - těsto dáme na 30 min odpočinout do lednice.
Oloupeme si brambory a nastrouháme. Přidáme k nim prolisované dva česneky, cibulku, koření (kurkumu, kari, římský kmín, sůl, pepř, bylinky...) a pokud chceme přidáme spařený špenát, nebo jiné lupení či nastrouhaný sýr.
V této části jsem se rychle vrhla na polévku, posekala jsem si cibuli, nakrájela batát, zázvor, mrkev a trošku celeru. Cibulku jsem nechala zesklovatět, přidala jsem chilli a kari, česnek a zázvor a nechala rozvonět. Po chvilce přidáme všechnu zeleninu - batát, mrkev, celer a zalijeme konzervou rajčat a vývarem. Necháme provařit do změknutí zeleniny a rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Ve volných chvílích si vytáhneme těsto z lednice, rozdělíme ho na 5-6 kuliček a rozválíme, doprostřed dáme lžíci bramborové směsi, zabalíme a znovu vyválíme. Pražíme bez tuku na pánvi dokud se neobjeví hnědé puchýřky. Hotové placky ještě horké potřeme máslem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů