Jarní kuřecí roláda s opečeným bramborem
Publikováno 15.03.2019 v 16:21 v kategorii food, přečteno: 20x
Tahle jarní roládka z kuřecího masa je plněná ricottou, zottarellou, čerstvým špenátem a sušenými rajčátky, podávaná s opečenými novými brambůrky a špenátem.
Kuřecí maso si naklepeme do plátu, ochutíme, můžeme lehce potřít dijonskou hořčicí.
V misce si promícháme ricottu a nastrouhanou zottarellu s čerstvým natrhaným špenátem, nakrájenými sušenými rajčátky, nějakou bylinkou, dochutíme solí a pepřem a směsí pomažeme kuřecí. Zabalíme a svážeme provázkem. Dvě hrsti špenátu si můžeme nechat bokem a na pánvi jej ve chvilce nechat změknout spolu s oříškem másla a stroužkem česneku a doplnit jím přílohu.
Brambory si důkladně omyjeme, nakrájíme na kostky, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem, přidáme sůl, pepř, můžeme trošku grilovacího koření a promícháme. Pečeme přibližně 30 minut, občas promícháme, obrátíme.
Na pánvi si zprudka zatáhneme maso a dáme do pekáčku do vyhřáté trouby, pečeme na 180°C asi 30-45 minut, jednou dvakrát podlijeme a jakmile má maso zlatavou kůrčičku vytáhneme, pár plátků másla dáme na maso a můžeme podávat spolu s bramborami a špenátem.
Komentáře
Celkem 0 komentářů