Kapsy se špenátem a fetou
Publikováno 18.03.2019 v 11:39 v kategorii food, přečteno: 31x
Skvěle se hodí na piknik do přírody, na svačinu... a hotové jsou raz dva.
Dalo by se říct že jsou kapsy hodně podobné italským panzerotti.
Nejprve si připravíme kvásek z 8g droždí a špetky cukru, necháme chvilku rozproudit kvasinky (5 minut). Do mísy odvážíme 400g hladké mouky, přidáme kvásek, 200 ml vlažné vody a 2 PL olivového oleje, špetku soli a vypracujeme pružné těsto. Rozdělíme ho na 4 díly a necháme pod utěrkou 20 minut zdvojnásobit objem. Poté těsto vyválíme a můžeme začít plnit. Na polovinu dáme připravenou směs, přehneme, pořádně utěsníme okraje a potřeme olivovým olejem. Na grilu opečeme z jedné strany, potřeme na druhé straně a opečeme i z druhé.
Náplň může být různá v tomto případě jsme zvolili špenát s fetou a sušenými rajčaty:
Na kousku másla orestujeme menší cibuli, přidáme tři stroužky česneku, špenát a nakrájená sušená rajčata. Dochutíme lžící dijonské hořčice, dvou lžic consommé, lžící kopru, solí, bílým pepřem, muškátovým oříškem a necháme chvilku povařit. Na závěr přidáme rozdrobenou fetu a vychladlou směsí plníme kapsy.
Můžeme stejně tak připravit sušenou šunku a mozzarellu, kukuřici s tuňákem a červenou cibulkou, pomačkaný hrášek s mátou a fetou ... dalo by se toho vymyslet hodně :-)

Komentáře
Celkem 0 komentářů