Karbanátky z červené čočky
Publikováno 18.03.2019 v 11:38 v kategorii food, přečteno: 25x
Na 12-15 karbanátků
Uvaříme si 200g červené čočky (trvá to asi 7 minut, pokud jí rozvaříte nic moc se neděje ale lepší je nějaká ta struktura :-), nakrájíme si cibuli, utřeme tři stroužky česneku a vše promícháme v míse spolu s hrstí majoránky, solí, pepřem, troškou ostré papriky, jedním vajíčkem a cca 3 PL strouhanky a 2 PL kukuřičné mouky. Rukama tvoříme placky (nebojte se udělat vyšší, jinak mají tendenci se trošku rozpadat) a buď smažíme na trošce oleje na pánvi, nebo můžeme péct na plechu v troubě.
Směs můžeme také obměnit přidáním mrkve, nebo například strouhaného sýra - v tom případě uvaříme pouze 150g čočky.
Skvěle se hodí k zeleninovému salátu s jogurtovým dresinkem, k bramborové kaši nebo vařeným bramborám s tzatziky například...


Komentáře
Celkem 0 komentářů