Králík s hořčičnou omáčkou a špeclemi
Publikováno 18.03.2019 v 11:29 v kategorii food, přečteno: 32x
Mise:
Králík, očištěný, naporcovaný
Slanina
palice česneku
Omáčka: 250ml vývaru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžičky hrubozrnné, 1 lžíce medu, sůl, pepř, 60ml smetany, tymián, bílé víno (jen půl deci)
Králíka si očistíme a naporcujeme, každý kousek ovineme dvěma plátky slaniny a vyskládáme jej do pekáčku. Palici česneku přepůlíme a přidáme ke králíkovi, smícháme si v misce vše na omáčku a zalijeme králíčka. Pečeme v troubě (nepřikrytého) na 180°C asi 1 hodinku, podléváme, kontrolujeme.
Podáváme se špeclemi, které si připravíme z 250g hladké mouky, přidáme 2 vejce a půl hrnku mléka. Podle savosti mouky popřípadě přidáme mouku, nebo mléko. Vypracujeme těsto a přes síto na halušky presujeme do vroucí vody. Jakmile špecle vyplavou můžeme sbírat děrovanou sběračkou.


Komentáře
Celkem 0 komentářů