Découvertessouriez vs mijotez

Králík s hořčičnou omáčkou a špeclemi

Publikováno 18.03.2019 v 11:29 v kategorii food, přečteno: 32x

1.jpgFamózní recept!


Mise:

Králík, očištěný, naporcovaný

Slanina

palice česneku


Omáčka: 250ml vývaru, 2 lžičky dijonské hořčice, 2 lžičky hrubozrnné, 1 lžíce medu, sůl, pepř, 60ml smetany, tymián, bílé víno (jen půl deci)


FullSizeRender77.jpg



Králíka si očistíme a naporcujeme, každý kousek ovineme dvěma plátky slaniny a vyskládáme jej do pekáčku. Palici česneku přepůlíme a přidáme ke králíkovi, smícháme si v misce vše na omáčku a zalijeme králíčka. Pečeme v troubě (nepřikrytého) na 180°C asi 1 hodinku, podléváme, kontrolujeme.


Podáváme se špeclemi, které si připravíme z 250g hladké mouky, přidáme 2 vejce a půl hrnku mléka. Podle savosti mouky popřípadě přidáme mouku, nebo mléko. Vypracujeme těsto a přes síto na halušky presujeme do vroucí vody. Jakmile špecle vyplavou můžeme sbírat děrovanou sběračkou.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?