Křenová omáčka s bramborovými kroketami a šunkou
Publikováno 15.03.2019 v 16:18 v kategorii food, přečteno: 17x
Křen nejlépe od babičky ze zahrádky očistíme a nastrouháme.
Pokrájíme si jednu cibuli a na oříšku másla jí necháme zesklovatět, přidáme půlku křenu, zalijeme vývarem a necháme provařit. Dochutíme solí, pepřem, kapkou citronové šťávy a přidáme zbylý křen, přilijeme smetanu, promixujeme do hladka a máme omáčku hotovou. (Pokud máte křen slabší povahy raději jej přidejte všechen až v závěru, zachová si tak více síly)
Na bramborové krokety si uvaříme brambory ve slupce (asi 300 g), oloupeme a nastrouháme. Přidáme 10 g škrobu, 20 g polohrubé mouky a vypracujeme těsto, které dáme alespoň na chvíli do lednice aby ztuhlo a lépe se s ním pracovalo. Rozdělíme na polovinu, vyválíme váleček a rozdělíme na jednotlivé krokety. Lehce si je zasypeme moukou, poté si rozšleháme vajíčko v kterém je koupeme a následně obalujeme ve strouhance. Smažíme na pánvi do zlatova.
Já jsem zvolila jen stočené plátky šunky od kosti, lehce orestované na pánvi, ale můžete samozřejmě sáhnout po uzeném jazyku, moravském uzeném nebo pečené šunce.
Posypeme čerstvou majoránkou...

Komentáře
Celkem 0 komentářů