Krevetový koktejl s chilli olejem a Château Malartic Lagravière 2007
Publikováno 18.03.2019 v 11:21 v kategorii degustace, přečteno: 24x
Krevety si orestujeme na másle, zastříkneme cognacem a dochutíme citronovou šťávou.
Připravíme si dip z majonézy, řeckého jogurtu a česneku, dochutíme solí a pepřem.
Do skleniček vrstvíme krevety a dip, zastříkneme chilli olejem a ozdobíme polníčkem.
Château Malartic Lagravière 2007 - Pessac Léognan
Víno scelené z odrůd Sauvignon a Sémillon pochází z podloží bohatého na minerály a vápenec, proto je také ve víně mineralita znát. Víno z ročníku 2007 je již krásně vyzrálé, snoubí se zde tóny citrusů, ale zároveň již i exotické tóny a lehká slanost právě tolik typická pro silnou mineralitu. Vhodnou kombinací jsou výraznější pokrmy, klidně ve stylu asijské kuchyně, nebo jemné maso ve výraznějších úpravách, například telecí se šafránovou omáčkou... Proto jsme zvolili krevety a proto jsme ještě chtěli podtrhnout chuť chilli olejem, byla to výborná kombinace!

Komentáře
Celkem 0 komentářů