Krkovička s domácími hranolkami, hráškem a mačkaným pepřem
Publikováno 18.03.2019 v 11:44 v kategorii food, přečteno: 19x
Maso si naklepeme, naložíme do trošky olivového oleje, grilovacích bylinek a dáme stranou odležet.
Zatím si omyjeme kartáčkem brambory a nakrájíme na úzké proužky jako na hranolky, rovnou házíme na plech, přidáme cca 4lžíce oleje, grilovací bylinky, sůl a pepř + pro mě nepostradatelnou kurkumu :-) - vždycky jí přidávám do brambor pečených v troubě, mají pak krásnou barvu!! Pořádně rukama promneme aby se všechny hranolky obalily směsí a dáme do trouby na 220°C, asi každých deset minut proházíme-obrátíme aby byly hranolky pořád v kontaktu s horkým olejem a udělala se nám tak hezká kůrka.
Hrášek jen promícháme s lžící másla, solí a pepřem a vložíme na chvilku do trouby v menší zapékací misce. Po chvilce promícháme a je hotový.
A hned si rozpálíme gril na kterém uděláme plátky krkovice.
K podávání: na krkovičku si vidličkou rozmačkáme lžíci nakládaného zeleného pepře
A pokud chcete výborně se hodí cibulovo-jablečné chutney:
Jen si na pánvičce osmažte cibulku na půlkolečka, přidejte jablka na plátky, kostku consommé, čerstvý tymián, lžičku dijonské hořčice, trošku chilli, dva stroužky česneku, lžíci medu, worcestru a vše nechte pomalu bublat do konzistence chutney.

Komentáře
Celkem 0 komentářů