Kuře na liškách
Publikováno 15.03.2019 v 16:15 v kategorii food, přečteno: 25x
Vždy když dělám kuřátko na liškách vidím před sebou babiččinu zahrádku, hrad Kašperk a plný koš hub které s babičkou čistíme :-)
Celé kuře, nebo jen čtvrtky omyjeme, osušíme a kořeníme všude kde se dostaneme. K ruce si vezmeme sůl, pepř, uzenou papriku, bylinky, petrželku a máslo kterým kuře "upatláme" ve finále.
Troubu si předehřejeme na 220°C a mezitím si nakrájíme mrkev, jablko a kousek pórku. Očistíme lišky. Samozřejmě můžeme zeleninu různě obměňovat a pokud chceme zvolit jako přílohu brambory není nic lahodnějšího než je hodit pod kuřátko, čímž se nám krásně ochutí výpekem.
Pokrájenou zeleninu a lišky vložíme do pekáčku, ochutíme, přidáme kuře a podlijeme vývarem a/nebo vínem. Nejprve vložíme kuře do trouby odkryté, na 220°C pečeme asi 15 minut, poté snížíme teplotu na 180°C a kuře přikryjeme, pečeme hodinku, občas podlijeme výpekem. Když je maso hotové přidáme teplotu opět na 220°C, pekáč odkryjeme a necháme 10 minut dodělat kůrčičku. Podáváme s rýží, posypané čerstvou majoránkou.

Komentáře
Celkem 0 komentářů