Kuře po kanadsku s rýží
Publikováno 18.03.2019 v 11:44 v kategorii food, přečteno: 30x
Maso - můžeme použít stehna, čtvrtky nebo prsa - očistíme případně trochu promasírujeme, osolíme, opepříme a trošku zaprášíme uzenou paprikou pro barvu.
Na pánvi si rozpustíme lžíci másla s lžící olivového oleje a maso osmažíme z obou stran, poté ho vyjmeme, uchováme v teple a do pánve vlijeme připravenou omáčku. Redukujeme, vrátíme maso, prohřejeme, můžeme i zvýšit teplotu a získat tak trošku přípečků a hutnější barvu i chuť (záleží na vás, jak to máte rádi :-)
Na omáčku: lžíce oleje, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce sojové omáčky, lžíce worcestrové omáčky, srirachu podle chuti, lžíce javorového sirupu, 4 stroužky česneku, dvě lžičky sezamu, dvě lžíce láku z okurek nebo trošku vinného octa, pepř, čerstvý tymián, kostka consommé a nakrájená červená cibule.
Podáváme s jasmínovou rýží.



Komentáře
Celkem 0 komentářů