Découvertessouriez vs mijotez

Kuře teryiaki se zeleninovou rýží

Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 20x

Miluju recepty jako tento na neděli. Jen dáte péct maso na oběd/večeři a ze zbytků uděláte nějaký rychlý oběd na další den do práce, třeba jako rýži s kuřetem.


Jako první si připravíme teryiaki omáčku z tří lžic třinového cukru a ve stejném množství přidáme i sojovou omáčku, nasekaný zázvor, česnek a jablečný ocet.

Kuře si dáme do pekáčku, dovnitř dáme půlku citronu na menší kousky a potřeme bohatě marinádou a podlijeme bílým vínem.

V troubě pečeme na 190°C necelou půl hodinku, podlijeme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme další půl hodinu, podlijeme, potřeme zbylou marinádou a dopečeme deset minut.


Podáváme s rýží kterou si uvaříme a přidáme do základu z osmažené cibule, hrášku, mrkve, lžíce consommé a bylinek. Můžeme přidat ještě lžíci sojové omáčky, záleží kolik nám zbylo u kuřete výpeku a i ten použijeme, jen necháme trošku stranou k podávání.


Zbylou rýži a maso smícháme, ale ještě předtím si k rýži přidáme dvě prošlehaná vejce, která zlehka uděláme po straně pekáčku s rýží. Promícháme a můžeme přidat zbylé kuře.


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?