Kuře teryiaki se zeleninovou rýží
Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 20x
Miluju recepty jako tento na neděli. Jen dáte péct maso na oběd/večeři a ze zbytků uděláte nějaký rychlý oběd na další den do práce, třeba jako rýži s kuřetem.
Jako první si připravíme teryiaki omáčku z tří lžic třinového cukru a ve stejném množství přidáme i sojovou omáčku, nasekaný zázvor, česnek a jablečný ocet.
Kuře si dáme do pekáčku, dovnitř dáme půlku citronu na menší kousky a potřeme bohatě marinádou a podlijeme bílým vínem.
V troubě pečeme na 190°C necelou půl hodinku, podlijeme, snížíme teplotu na 160°C a pečeme další půl hodinu, podlijeme, potřeme zbylou marinádou a dopečeme deset minut.
Podáváme s rýží kterou si uvaříme a přidáme do základu z osmažené cibule, hrášku, mrkve, lžíce consommé a bylinek. Můžeme přidat ještě lžíci sojové omáčky, záleží kolik nám zbylo u kuřete výpeku a i ten použijeme, jen necháme trošku stranou k podávání.
Zbylou rýži a maso smícháme, ale ještě předtím si k rýži přidáme dvě prošlehaná vejce, která zlehka uděláme po straně pekáčku s rýží. Promícháme a můžeme přidat zbylé kuře.
Komentáře
Celkem 0 komentářů