Kuřecí v hořčičné omáčce, šťouchané brambory se špenátem
Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 136x
Budeme potřebovat:
kuřecí maso (ideálně prsa)
2 PL dijonské hořčice
1PL medu
1PL kopru
cibulku, česnek
smetanu, consommé
na dochucení worcester, kousek másla, pepř, sůl, uzenou papriku... a klidně další koření podle chuti
Kuřecí maso rozkrojíme na plátky a okořeníme z obou stran, na pánvi je opečeme do zlatova a dáme stranou. Do pánve si hodíme nakrájenou cibulku, česnek, zarestujeme a přidáme lžíci consommé, hořčici, med, kopr a necháme chvilku spojit dohromady, podlijeme trošku bílým vínem. Na závěr zalijeme smetanou, chvilku provaříme, pokud je potřeba dochutíme, přidáme maso a můžeme podávat.
Například se šťouchanými bramborami které si jednoduše oloupané uvaříme do měkka a s kouskem másla rozšťoucháme. Bokem si na cibulce a česneku spaříme špenát, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme do brambor.




Komentáře
Celkem 0 komentářů