Découvertessouriez vs mijotez

Kuřecí v hořčičné omáčce, šťouchané brambory se špenátem

Publikováno 18.03.2019 v 11:40 v kategorii food, přečteno: 136x

7.jpghořčice, med a kopr jdou skvěle dohromady takže tohle je sázka na jistotu...


Budeme potřebovat:

kuřecí maso (ideálně prsa)

2 PL dijonské hořčice

1PL medu

1PL kopru

cibulku, česnek

smetanu, consommé

na dochucení worcester, kousek másla, pepř, sůl, uzenou papriku... a klidně další koření podle chuti


Kuřecí maso rozkrojíme na plátky a okořeníme z obou stran, na pánvi je opečeme do zlatova a dáme stranou. Do pánve si hodíme nakrájenou cibulku, česnek, zarestujeme a přidáme lžíci consommé, hořčici, med, kopr a necháme chvilku spojit dohromady, podlijeme trošku bílým vínem. Na závěr zalijeme smetanou, chvilku provaříme, pokud je potřeba dochutíme, přidáme maso a můžeme podávat.

Například se šťouchanými bramborami které si jednoduše oloupané uvaříme do měkka a s kouskem másla rozšťoucháme. Bokem si na cibulce a česneku spaříme špenát, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme do brambor.





777.jpg77777.jpg


77.jpg


Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?