Découvertessouriez vs mijotez

Kuřecí v omáčce z brandy a šťouchané brambory

Publikováno 18.03.2019 v 11:27 v kategorii food, přečteno: 27x

FullSizeRender99.jpgAby to kuře nebylo tak nudné, brandy mu dodá šmrnc :-)


Kuřecí prsa, nebo stehenní plátky zatáhneme na pánvi a oříšku másla, osolíme, opepříme a dáme stranou, do tepla. Osmažíme si šalotku, kterou podlijeme panákem brandy, necháme chvilku provařit, přidáme půl deci smetany a necháme chvilku redukovat. Mezitím si omáčku dochutíme citronovou šťávou, můžeme přidat i lžičku naloženého zeleného pepře pokud chceme, nebo jen nějakou čerstvou bylinku a na finální tečku klidně i worcester. Maso vrátíme do pánve i se šťávou kterou pustilo a necháme pár minut prohřát na mírném ohni.

Jako přílohu můžeme zvolit špecle, těstoviny nebo třeba šťouchané brambory s opraženou cibulkou a šnitlikem.


FullSizeRender.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?