Découvertessouriez vs mijotez

Květák à la smažák

Publikováno 15.03.2019 v 16:11 v kategorii food, přečteno: 447x

IMG_2340.jpgNa internetu mě tento recept velmi zaujal, ale také jsem si vzpomněla že mamka jednou něco podobného dělala a byla to hrozná břečka :-) ...takže jsem ke květáku radši přidala do košíku i kuřecí, abych nezůstala v nejhorším případě jen o suchých bramborách :-) a díky tomuto příspěvku je zřejmé, že se katastrofa nekonala... naopak! výsledek byl famózní!!!


Recept je strašně easy:

Střední květák si nastrouháme do misky (syrový, omytý) a dáme do mikrovlnky na 5 min, vyndáme, promícháme a vrátíme ještě na 5 min - květák nám tento proces hezky vysuší a právě se nestane onou břečkou.

Necháme trochu vychladnout, přidáme jedno vejce, koření podle chuti, sůl, pepř a 60g strouhaného, tvrdého sýra.

Promícháme a na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme směs do tvaru obdélníků. Dáme do trouby na 20 min při 180°C, pečeme do zlatova, můžeme malinko pokapat olivovým olejem. Plech vyjmeme a na každý druhý obdélník dáme pár plátků mozzarelly, přiklopíme tím bez a ještě pečeme na 5-10 minut. Podáváme s kaší nebo bramborem a domácí tatarkou ze zakysané smetany, kopru a cibulky.

IMG_2336.jpgIMG_2339.jpg





Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?