Květák à la smažák
Publikováno 15.03.2019 v 16:11 v kategorii food, přečteno: 447x
Na internetu mě tento recept velmi zaujal, ale také jsem si vzpomněla že mamka jednou něco podobného dělala a byla to hrozná břečka :-) ...takže jsem ke květáku radši přidala do košíku i kuřecí, abych nezůstala v nejhorším případě jen o suchých bramborách :-) a díky tomuto příspěvku je zřejmé, že se katastrofa nekonala... naopak! výsledek byl famózní!!!
Recept je strašně easy:
Střední květák si nastrouháme do misky (syrový, omytý) a dáme do mikrovlnky na 5 min, vyndáme, promícháme a vrátíme ještě na 5 min - květák nám tento proces hezky vysuší a právě se nestane onou břečkou.
Necháme trochu vychladnout, přidáme jedno vejce, koření podle chuti, sůl, pepř a 60g strouhaného, tvrdého sýra.
Promícháme a na plech vyložený pečícím papírem navrstvíme směs do tvaru obdélníků. Dáme do trouby na 20 min při 180°C, pečeme do zlatova, můžeme malinko pokapat olivovým olejem. Plech vyjmeme a na každý druhý obdélník dáme pár plátků mozzarelly, přiklopíme tím bez a ještě pečeme na 5-10 minut. Podáváme s kaší nebo bramborem a domácí tatarkou ze zakysané smetany, kopru a cibulky.


Komentáře
Celkem 0 komentářů