Květák na kaši s kuřecím plátkem
Publikováno 18.03.2019 v 11:32 v kategorii food, přečteno: 25x
Květák si rozdělíme na růžičky a uvaříme ve vodě 10 minut, nesmí být moc.
Mezitím si oškrábeme brambory, scedíme květák a dáme vařit brambory.
Nakrájíme si cibulku, můžeme i kousek slaniny a vše osmahneme na pánvi, když je cibulka zlatá přidáme květák, dvě hrsti hrášku pro rozmanitost a koření - sůl, pepř, tymián, muškátový oříšek, kmín... necháme chvilku rozvonět, přidáme hrst strouhanky, opražíme a přilijeme 1dcl smetany, poté už necháme směs jen prohřát a na úplný závěr přidáme hrst posekaného kopru.
Vyšleháme si z uvařených brambor bramborovou kaši a přendáme ji do vymazané zapékací misky, navrch dáme květákovou směs, poklademe kousky sýra a zalijeme zbytkem smetany s rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 220°C asi 12 minut, okraje musí být zlatavé a povrch hezkou kůrčičku.
Můžeme podávat s grilovaným plátkem kuřecího, nebo do směsi květáku přidat šunku a jíst samostatně...

Komentáře
Celkem 0 komentářů