Květáková polévka à la vánoční
Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 14x
1 středně velký květák
1 střední cibule
2 mrkve na kostičky
1 velká brambora na kostky
2 stroužky česneku
1 litr drůbežího vývaru
1 smetana na vaření
sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka čerstvá
Květák si rozebereme na menší kousky, cibulku na jemno, mrkev na kostičky, česnek na jemno a bramboru na kostky, když máme všechno takhle hezky připravené zpěníme cibuli na oříšku másla, přidáme květák, mrkev, bramboru a koření - sůl, bílý pepř, muškátový oříšek a špetku tymiánu. Zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném plameni do změknutí, vyndáme si zeleninu vcelku někam na talíř, asi dvě sběračky, přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme do hrnce zeleninu co byla bokem a dochutíme podle chutě kapkou citronové šťávy.
Komentáře
Celkem 0 komentářů