Découvertessouriez vs mijotez

Květáková polévka à la vánoční

Publikováno 15.03.2019 v 16:12 v kategorii food, přečteno: 14x

1 středně velký květák

1 střední cibule

2 mrkve na kostičky

1 velká brambora na kostky

2 stroužky česneku

1 litr drůbežího vývaru

1 smetana na vaření

sůl, pepř, muškátový oříšek, majoránka čerstvá


Květák si rozebereme na menší kousky, cibulku na jemno, mrkev na kostičky, česnek na jemno a bramboru na kostky, když máme všechno takhle hezky připravené zpěníme cibuli na oříšku másla, přidáme květák, mrkev, bramboru a koření - sůl, bílý pepř, muškátový oříšek a špetku tymiánu. Zalijeme vývarem a necháme vařit na mírném plameni do změknutí, vyndáme si zeleninu vcelku někam na talíř, asi dvě sběračky, přilijeme smetanu a rozmixujeme tyčovým mixérem. Vrátíme do hrnce zeleninu co byla bokem a dochutíme podle chutě kapkou citronové šťávy.

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?