Découvertessouriez vs mijotez

LA TOUR D´ARGENT *, PARIS

Publikováno 18.03.2019 v 12:14 v kategorii degustační večeře, přečteno: 53x

La Tour d´Argent, Paris image-730297.jpeg


Založena v roce 1582 a k 17. 5. 2014 servírovala 1 132 200 kachnu, a to nám :-)


Uvítal nás nejprve portýr, slečna ve vestiaire, usadil nás v salonu monsieur se slovy "váš výtahář tu bude za chvíli" a pak už stařičkým výtahem do nejvyššího patra.


Skorem jsem ani nestihla amuse-bouche, jelikož jsem si zasněně listovala asi 8 kilovou knihou vín.


proxy?url=http%3A%2F%2Fwww.mrlung.com%2F



Nakonec se povedlo vybrat lahvinku pod 100€, krásně nazrálé Pouilly-Fumé 2003 z Loiry.

Poté už jsme mohli konečně přejít k objednávce a deuxièmes amuse-bouche...


obrazek+1.JPG


Hovězí kostička (z krku) s rajčatovým rafraîchi a olivami Kalamata, zdobené kvítím.

...rozpadající se hovězí, velmi chutné! se stejně chutným rajčatovým fresh a olivy dodaly rozmanitou dochuť, suroviny dělají své!


obrazek+2.JPG


Předkrm: Očka z okurky plněná kaviárovou pěnou a okurka zastřená třemi druhy kaviáru, doplněno o okurkový jus.


obrazek+3.JPG

obrazek+4.JPG

Jedna z místních stálic: Quenelles de brochet André Terrail, tedy knedlíčky ze pstruha podle receptury André Terrail. Velmi dobré, snoubení gratinu, smetany a pyré z pařížských žampionů.















A teď už ona slavná kačka :-) ...už jich tam takhle vystříleli milion. Tahle specialita figuruje na jídelním listu už od roku 1890 a Tour d´Argent jim říká canette de Vendée (canette se přitom používá spíš pro kuřátko). Jelikož jsou kačenky hodně mladé, nazívají je canette a de Vendée je jednoduše chov z departmentu Vendée.




obrazek+5.JPG


obrazek+1.JPG

Jsou to napůl divoké kačeny, chované slavným domem Burgaud de Challans de Vendée v oblasti Loiry.

Servírované ve výpeku z kachny, jater, s přidáním cognacu, kapky citronu a madeiry.



My jsme dostali jako přílohu cuketku s rajčatovým sugem a olivami Kalamata, výborně kačku doprovodila: jemná cuketka, výrazné a velmi šťavnaté sugo a černé olivy dodaly pikantní kyselinku. Spolu s úžasným výpekem a do růžova udělanou kachničkou to bylo něco neskutečného!



obrazek+3.JPGobrazek+2.JPG


...a můžeme se pustiti do dezertů:

* mousse z mléčné čokolády na kokosové vrstvě a poté ještě z tmavé čokolády, doplněný o kokosový sorbet a karamelovou vlnku, servírované s plátky stříbra.

* nadýchaná oplatka s mascarpone, jahodami, lístky bazalky a doplněná o sorbet z fromage blanc a jahodové želé.


Oba dezerty byly skvělé, ale přece jen čoko-kokos ...to byla skvostná kombinace!! "těžkost" čokolády krásně odlehčil kokosový sorbet a ony dvě vrstvy pod mousse byly opravdu moc dobré. Jahody bez pochyby také velmi dobré, zřejmě kamarád ovocnář a s mascarpone se jednalo o hezky smetanovou kombinaci, přičemž sorbet z čerstvého sýra dezert hezky oživil.



obrazek+5.JPGobrazek+3.JPG


...kač, kač a v pozadí Notre Dame :-)



obrazek+2.JPGobrazek+4.JPG...káva a petit fours


obrazek+4.JPG


80 €

  • Quenelles de brochet André Terrail
  • Concombres des "Cailloux" aux oeufs de poissons
  • Rafraîchi de tomates à la crème de mozzarella et basilic
  • Lotte pochée au safran, poivron et condiment de riz noir
  • Roulé d'épaule d'agneau confite, caviar d'aubergine à la coriandre
  • Filet de canette de Vendée, courgettes et tomates aux olives de Kalamata
  • Sablé fraise, crémeux mascarpone, sorbet au fromage blanc
  • Palet chocolat au lait, sorbet noix de coco
  • Glaces et sorbets aux parfums de saison
  • Prix hors boisson

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?