Laň na másle a bílém Saint Aubin s opečenými brambory
Publikováno 18.03.2019 v 11:24 v kategorii food, přečteno: 26x
Kamarád jako každý rok přinesl vejslušku na Vánoce :-) většinou to bývá daněk, jelen... letos laň.
Z krku jsme dělali boeuf bourguignon, které bylo fantastické! A zbyla nám kýta, kterou jsme původně chtěli péct v celu jako pečeni, ale nakonec vyhrála minutka!
Maso jsem si nakrájela na plátky, asi necelé 2 cm vysoké, trošku je naklepala klouby, z jedné strany jsem použila bylinky (tymián, rozmarýn) a utřený česnek, z druhé strany je potřela trochou dijonské hořčice a dala marinovat s plátky slaniny a cibulky přes noc do plzně :-)
Druhý den si maso vyndáme předem aby zteplalo a mezitím si můžeme připravit přílohu. My jsme zvolili brambory pečené v troubě, jen omyté a nakrájené na kolečka, lehce osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, špetku chilli, olivový olej a pečeme v troubě asi 15-20 min. (Máme od babičky s červenou slupkou, takže už poslední půl rok zásadně neškrábeme :-D)
Potom se můžeme vrhnout na finále. Rozpálíme si pánev a plátky masa zprudka osmažíme z obou stran, přidáme slaninu a cibulku z naložené směsi a po chvilce podlijeme bílým vínem - Saint Aubin od Huberta Lamyho bylo exklusivní! Necháme podusit, přidáme lžíci másla na zjemnění, když je maso měkké máme hotovo.

Komentáře
Celkem 0 komentářů