Découvertessouriez vs mijotez

Laň na másle a bílém Saint Aubin s opečenými brambory

Publikováno 18.03.2019 v 11:24 v kategorii food, přečteno: 26x

99.jpgKamarád jako každý rok přinesl vejslušku na Vánoce :-) většinou to bývá daněk, jelen... letos laň.

Z krku jsme dělali boeuf bourguignon, které bylo fantastické! A zbyla nám kýta, kterou jsme původně chtěli péct v celu jako pečeni, ale nakonec vyhrála minutka!


Maso jsem si nakrájela na plátky, asi necelé 2 cm vysoké, trošku je naklepala klouby, z jedné strany jsem použila bylinky (tymián, rozmarýn) a utřený česnek, z druhé strany je potřela trochou dijonské hořčice a dala marinovat s plátky slaniny a cibulky přes noc do plzně :-)


Druhý den si maso vyndáme předem aby zteplalo a mezitím si můžeme připravit přílohu. My jsme zvolili brambory pečené v troubě, jen omyté a nakrájené na kolečka, lehce osolíme, opepříme, přidáme rozmarýn, špetku chilli, olivový olej a pečeme v troubě asi 15-20 min. (Máme od babičky s červenou slupkou, takže už poslední půl rok zásadně neškrábeme :-D)


Potom se můžeme vrhnout na finále. Rozpálíme si pánev a plátky masa zprudka osmažíme z obou stran, přidáme slaninu a cibulku z naložené směsi a po chvilce podlijeme bílým vínem - Saint Aubin od Huberta Lamyho bylo exklusivní! Necháme podusit, přidáme lžíci másla na zjemnění, když je maso měkké máme hotovo.


9.jpg

Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?